Paklen doček za Mbappea na dodjeli Zlatne lopte: Ovome se nije nadao

Ne praštaju mu

Paklen doček za Mbappea na dodjeli Zlatne lopte: Ovome se nije nadao

Edmir Škorić

U izboru uglednog fudbalskog časopisa Francea Footballa večeras je u Parizu održan izbor za Zlatnu loptu.

Nagradu je na kraju osvojio Karim Benzema, sjajni napadač Real Madrida koji je po svemu prikazanom minule sezone zaista zaslužio da bude napokon na tronu. Benzema je pobjedu odnio ispred Roberta Lewandowskog i Sadija Manea.

U užem izboru za ovu nagradu bio je i PSG-ov napadač Kylian Mbappe, ali on će ipak morati da pričeka još neko vrijeme na osvajanje prestižne nagrade.

Mbappe je u posljednje vriijeme u centru pažnje zbog navodne želje da što prije ode iz Pariza, iako je reprezentativac Francuske to sve brzo demantovao i poručio da to nije istina.

Navijači kao navijači, ne praštaju tako lako. Po dolasku na večerašnju ceremoniju dobio je salvu zvižduka od strane Parižana koji smatraju da je uzrok problema u PSG-u.

Oglasi

Naravno bilo je i onih koji su aplaudirali i skandirali Mbappeu, dok je sa svojim ocem pristizao na dodjelu nagrade.

Konačno se oglasio Mbappe i otvoreno priznao gdje nastavlja karijeru!

Nogometaši PSG-a sinoć su u derbiju protiv Marseillea ostvarili minimalnu pobjedu od 1:0, te se tako vratili na vrh tabele.

Jedini gol na utakmici djelo je Neymara, a asistent je bio Kylian Mbappe koji u posljednje vrijeme puni naslovne strane novina širom svijeta.

Naime, sve više se govori o tome kako je Mbappe zatražio da ide iz PSG-a, a upravo to je bila top tema u posljednjih nekoliko dana.

Oglašavali su se nakon toga svi bitniji ljudi iz PSG-a tvrdeći kako Mbappe nije predao nikakav zahtjev za odlaskom iz kluba.

Oglasi

Naravno, teško je povjerovati da bi bilo ko od njih izašao i rekao da je jedan od najboljih nogometaša na svijetu došao i zatražio da ide, ali svi su čekali da se konačno oglasi i Mbappe.

Upravo to se dogodilo sinoć, kada je Mbappe konačno govorio i o tome da li je tražio da u januaru ide iz PSG-a.

"Nikada nisam tražio da idem u januaru", kratko je rekao Mbappe nakon pobjede protiv Marseillea, a zatim je nastavio:

"Informacije koje ste dobili jednostavno ne mogu da razumijem. Nisam dio sve toga o čemu se piše posljednjih nekoliko dana", izjavio je Mbappe.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Priznao je Mbappe kako je saznao za sve ove vijesti i kako se osjeća.

"Bio sam šokiran kao i svi oko mene. Spavao sam, a kada sam ustao i vidio šta se dešava jednostavno sam se šokirao. Sretan sam ovdje, sve vijesti su lažne", jasno je poručio Mbappe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi