Foto: FK Krupa

Banjalučani bolji od Krupe

Borac prvi putnik u osminu finala Kupa BiH

Edmir Škorić

Fudbaleri Borca pobijedili su Krupu sa 3:1 u Krupi na Vrbasu u prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa BiH.

Dosta izjednačena utakmica u prvih 15-ak minuta, a prvu šansu imali su Banjalučani preko Ninkovića, ali je golman Krupe odbranio izbacio u korner.

Ubzro nakon toga dobra šansa za Krupu, nakon akcije po desnoj strani Srđan Mrkaić šutira, ali odbranio se Borac. Krupa je djelovala opasnije u tim momentima, Ćetković je spasio nakon udarca Perovića sa desetak metara.

Borac ipak dolazi u vodstvo u 28. minuti. Enver Kulašin se odlično ubacio uprostor, dobio dobru loptu i spremio je u mrežu šutiravši pored prve stative.

Argentinac u dresu Krupe, Leli, s 20-ak metara šutira pored gola u 33. minuti. Minutu kasnije poništen je gol Kulašina, koji je bio u ofsajdu, ali u 37. minuti gosti iz Banjaluke stižu do 2:0.

Milošević je odbranio prvi udarac Jove Lukića, ali iz drugog pokušaja ovaj pogađa i postiže svoj prv takmičarski pogodak u sezoni.

Goran Zakarić je u 64. minuti pogodio za 3:0 i više nije bilo dileme ko će proći dalje, iako je Redžić u 67. minuti golom ublažio poraz prvoligaša iz RS.

Do kraja meča još keoliko jako dobrih prilika, ali ostalo je 3:1 i Borac se plasirao u osminu finala najmasovnijeg takmičenja u državi.

Ostali mečevi ove runde igraju se sutra.

Krupa - Borac 1:3

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

KRUPA: Milošević, Bubić, Redžić, Đuričin, Perović, Babić, Đekić, Mrzić, Nuhanović, Leli, Ristanović. Trener: Vladimir Ilić.

BORAC: Ćetković, Begić, Ninković, Mrkaić, Gajić, Predragović, Andrić, Spremo, Lazić, Kulašin, Tatar. Trener: Vinko Marinović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.