Borac se vraća kući: Završeni radovi na Gradskom stadionu u Banjaluci

Sve je spremno za utakmice

Borac se vraća kući: Završeni radovi na Gradskom stadionu u Banjaluci

Endin Čaušević

FK Borac će preostale dvije domaće utakmice u prvom dijelu sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine igrati na svom stadionu.

Pored početak ove sezone počeli su radovi na pojedini stadionima bh. premijerligaša koji će dobiti novi travnjak, a radovi su počeli i na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Borac je svoje domaće utakmice u dosadašnjem dijelu sezone igrao na stadionu u Novom Gradu, ali će se velikan iz Platonove konačno vratiti u svoj dom.

Iako je bilo špekulacija da teren neće biti završen do početka proljetnog dijela sezone iz Borca su danas potvrdili lijepe vijesti, te su objavili da je zamjena travnjaka završena i da je sve spremno za utakmice banjalučkog kluba.

Prvi meč na novom terenu Borac će odigrati u okviru 16. kola kada će na svom stadionu dočekati ekipu Slobode.

"Kucnuo je čas za povratak u našu kuću, kucno je čas za huk sa tribina Gradskog stadiona. Naši crveno-plavi 29. okobra s početkom u 18 časova dočekat će tuzlansku Slobodu na novom terenu Gradskog stadiona u Banjaluci", navodi se u saopštenju Borca i dodaje.

"Radovi na rekonstrukciji travnate podloge privedeni su kraju i sve je spremno za povratak naših fudbalera, prve golove i prve pobjede na novoj, hibridnoj, podlozi".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac ovog vikenda gostuje ekipi Igmana iz Konjica u meču 15. kola, a zatim se konačno vraća na svoj stadion.

Do kraja prvog dijela sezone banjalučki klub će pred svojim navijačima odigrati utakmice protiv Slobode i Leotara (12. novembar).

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

magistar
Borac je trenutno najorganizovaniji klub, da ih Lalatović nije zeznuo sa onakvim igračkim kadrom bi već sad bili prvi. Baš kako im je Dodik i obećao. Jedini političar koji ulaže u sport i koji drži riječ. Treba ga zamoliti da podigne kk bosna i da je odvede u ligu šampiona
6 17
PRESEDAN
I baš u BL završili,čudi me to,mamicu vam lopovsku
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti