Velika pobjeda za Armina Duvnjaka

Sve je eksplodiralo u Zenici nakon gola Isakovića, ali o reakciji trenera Čelika će se pričati

Endin Čaušević, foto: Dino Kurbegović

Čelik je večeras u Zenici napravio veliku senzaciju i izbacio je Sarajevo iz Kupa Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je imalo večeras ulogu velikog favorita na Bilinom polju, ali je bordo klub još jednom razočarao svoje navijače i ispao je već u šesnaestini finala ovog takmičenja.

U regularnom dijelu utakmice bilo je 1:1, a posljednjeg putnika u osminu finala Kupa BiH odlučili su na kraju penali.

Igrali Čelika nisu griješili s bijele tačke, a na kraju je promašaj Mustafića poslao Zeničane u narednu rundu, a Sarajevo se oprostilo na samom startu Kupa što sigurno niko nije mogao očekivati.

Tokom penala vladala je velika nervoza u oba tima, ali je Čelik imao ogromnu podršku s tribina i nakon odlučujućeg penala kojeg je postigao Isaković nastala je potpuna ludnica na Bilinom polju.

Igrači i navijači Čelika nisu mogli da sakriju oduševljenje nakon velike pobjede protiv starog rivala, ali u centru pažnje našao se trener domaćeg tima Armin Duvnjak.

Dok su svi skakali na tribinama, trčali po terenu i slavili pobjedu Čelika protiv Sarajeva ovaj mladi stručnjak je čini se jedini ostao smiren.

Duvnjak je u svoj toj ludnici hladnokrvno sjeo na klupu pored terena i oduševljeno je gledao slavlje svojih igrača.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Za mladog trenera Čelika ovo je sigurno najveća pobjeda u dosadašnjoj karijeri. Također, ovaj meč i atmosfera na Bilinom polju pokazala je još jednom da je zeničkom klubu mjesto u najjačem rangu bh. fudbala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.