FOTO: EPA

Euroliga 3. kolo

Musa briljirao, a onda trener Reala donio odluku koja ga je skupo koštala u dramatičnoj završnici

Haris Zilić

Odigrane su preostale utakmice 3. kola košarkaške Eurolige.

Derbi je odigran u Madridu gdje je Real dočekao Olympiakos.

U vrlo uzbudljivoj i zanimljivoj utakmici sa dosta preokreta slavio je atinski tim rezultatom 87:89, odlučujuće poene postigao je Sloukas tri sekunde prije kraja. Šut za produžetke promašio je Tavares.

Ponovo je najbolji pojedinac u redovima Reala bio naš Džanan Musa koji je za 14 minuta na parketu ubacio 17 poena uz četiri pogođene trojke.

Musa je izašao sredinom posljednje četvrtine i tada su gosti iz Atine napravili odlučujuću seriju. To je bila zanimljiva odluka trenera Chusa.

Musa je pomoć imao u Tavaresu koji je susret okončao sa 14 poena i četiri skoka, iskusni Llull je ubacio 14 poena.

Kod Olympiakosa nezaustavljiv je bio Vezenkov sa double-double učinkom od 23 poena i 11 skokova, junak Sloukas je meč završio sa 14 poena i sedam asistencija.

Crvena zvezda je poražena u Španiji od ekipe Baskonije sa 92:75.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kao i u meču protiv Partizana prvo ime Baskonije bio je Howard koji je koš beogradskog tima zatrpao sa 30 poena.

Alba je odigrala još jednu fenomenalnu utakmicu i pregazila Panathinaikos sa 94:65 na krilima Sikme koji je imao double-double učinak od 16 poena i 15 skokova, a dodao je i šest asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.