Real razbio još jednog rivala, Džanan Musa ponovo najbolji

Ponovo sjajan

Real razbio još jednog rivala, Džanan Musa ponovo najbolji

E. Škorić

Bh. reprezentativac Džanan Musa odigrao je još jedan sjajan meč u dresu Real Madrida.

Real je u meču 4. kola španske ACB lige deklasirao Joventut sa 96:79 i tako je zadržao maksimalan učinak u domaćem prvenstvu, dok u Euroligi ima poraz od Barcelone.

Madriđani su imali velikih problema u prvom poluvremenu večerašnjeg duela, ali su u nastavku slomili otpor Joventuta i na kraju došli do uvjerljivog trijumfa, mada se to nije očekivalo prema prikazanom u prvih 20 minuta.

Joventut je prvi period dobio sa 25:23, a na poluvremenu je bilo 50:45, no već u trećoj dionici pad u igri gostiju, a u zadnjoj četvrtini su bili potpuno razbijeni.

Musa je opet bio najbolji u sastavu Reala, pošto je za 22 minute ubacio 18 poena uz dva skoka i tri asistencije, a Yabusele je ubacio 17 poena, dok su dvocifreni bili Hezonja s 13 i Deck sa 11 poena.

U sastavu Joventuta Guy je bio najbolji s 15 poena, Tomić je ubacio 14, a Birgander 10 poena.

Realu slijedi teško gostovanje Baskoniji u prvenstvu, dok će Joventut koji ima omjer 1-3 u 5. kolu ugostiti Unicaja Malagu.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Ipak, treba naglasiti da će Musa i saigrači na parket ponovo već u utorak navečer, kada će ovaj tim u okviru Eurolige u svojoj dvorani ugostiti grčki Olympiakos u još jednom košarkaškom klasiku.

U ACB ligi je Musa na prosjeku od 21.3 poena i treći je na listri strijelaca. Efikasniji od njega su samo Kyle Guy iz Joventuta sa prosjekom od 23.7 poena po meču, te Jerrick Harding iz Manrese koji ima prosjek 21,5.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...bravo,svaka cast...steta sto Arena nije prenosila ovu utakmicu umjesto rukometa onih kilavaca...
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi