Banjalučani žele nove bodove

Marinović svjestan odakle prijeti glavna opasnost u subotu: Ramić, Bodul...

Samir Mlaćo
FK Borac je uspješno prošao prepreku u Kupu BiH i nadigrao FK Krupa.

Već sutra ga očekuje gostovanje u Doboj kod Kaknja ekipi Igmana i novi izazov (1:3).

Igman se pokazao kao neugodan rival ove sezone u više navrata, te u Banjalučani znaju šta ih čeka.

“Naš cilj je da odigramo dobru utakmicu i da ostvarimo povoljan rezultat. Prvenstvo polako dolazi u samu završnicu. Ostalo je još pet kola  do kraja polusezone i svi pokušavaju da osvoje maksimalan broj bodova prije pauze. U subotu igramo protiv ekipe koja u svojim redovima ima dosta iskusnih premijerligaških igrača poput Ramića, Hebibovića, Bodula, Dupovca. Ekipa puna iskustva, ekipa koja je u posljednjoj utakmici pobijedila Tuzla City. Kada se pogledaju njihove pobjede, oni igraju bolje protiv ekipa iz gornjeg dijela tabele” , skenirao je narednog protivnika Vinko Marinović u najavi meča.

Pohvalio je ofanzivni dvojac Igmana.

“Cijela ekipa mora biti kvalitetna u svim fazama igre. Gledaćemo da se prezentujemo u što boljem svjetlu i da pokažemo šta znamo na najbolji mogući način. Ramić je u jako dobroj formi, ali ne smijemo dozvoliti da dolazi u situacije u kojima je jak, isto tako i Bodul koji igra odmah iza njega. Ponavljam, moramo gledati sebe i da u svakom trenutku imamo situaciju pod kontrolom” , kaže Marinović.

Borac se uskoro vraća na svoj stadion. Radovi se ističu iz ovog kluba završeni.

“Raduje nas činjenica da se vraćamo na naš stadion protiv Slobode i na toj utakmici pokušaćemo ostvariti što bolji rezultat pred našim navijačima. Nije isto igrati utakmice na zamjenskom domaćinstvu i na svom terenu. Fokusirani smo prvo na utakmicu sa Igmanoma, a poslije nje ćemo više pričati o duelu sa Slobodom.”, rekao je Marinović.

Marinović neće moći da računa na Aleksandra Vojnovića, Nedeljka Piščevića i Dinu Ćorića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pravdu na subotnjem meču će dijeliti Dragan Kesić iz Gradiške sa pomoćnicima Damirom Lazićem iz Brčkog i Davorom Maksimovićem iz Doboja. Četvrti sudija je Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

Igman u ovaj meč ulazi sa desete pozicije, dok je Borac trećeplasirani.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.