Borac prvi putnik u osminu finala Kupa BiH
Foto: FK Krupa

Banjalučani bolji od Krupe

Borac prvi putnik u osminu finala Kupa BiH

E. Škorić

Fudbaleri Borca pobijedili su Krupu sa 3:1 u Krupi na Vrbasu u prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa BiH.

Dosta izjednačena utakmica u prvih 15-ak minuta, a prvu šansu imali su Banjalučani preko Ninkovića, ali je golman Krupe odbranio izbacio u korner.

Ubzro nakon toga dobra šansa za Krupu, nakon akcije po desnoj strani Srđan Mrkaić šutira, ali odbranio se Borac. Krupa je djelovala opasnije u tim momentima, Ćetković je spasio nakon udarca Perovića sa desetak metara.

Borac ipak dolazi u vodstvo u 28. minuti. Enver Kulašin se odlično ubacio uprostor, dobio dobru loptu i spremio je u mrežu šutiravši pored prve stative.

Argentinac u dresu Krupe, Leli, s 20-ak metara šutira pored gola u 33. minuti. Minutu kasnije poništen je gol Kulašina, koji je bio u ofsajdu, ali u 37. minuti gosti iz Banjaluke stižu do 2:0.

Milošević je odbranio prvi udarac Jove Lukića, ali iz drugog pokušaja ovaj pogađa i postiže svoj prv takmičarski pogodak u sezoni.

Oglasi

Goran Zakarić je u 64. minuti pogodio za 3:0 i više nije bilo dileme ko će proći dalje, iako je Redžić u 67. minuti golom ublažio poraz prvoligaša iz RS.

Do kraja meča još keoliko jako dobrih prilika, ali ostalo je 3:1 i Borac se plasirao u osminu finala najmasovnijeg takmičenja u državi.

Ostali mečevi ove runde igraju se sutra.

Krupa - Borac 1:3

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

KRUPA: Milošević, Bubić, Redžić, Đuričin, Perović, Babić, Đekić, Mrzić, Nuhanović, Leli, Ristanović. Trener: Vladimir Ilić.

BORAC: Ćetković, Begić, Ninković, Mrkaić, Gajić, Predragović, Andrić, Spremo, Lazić, Kulašin, Tatar. Trener: Vinko Marinović.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Zasto je Borac igrao danas a svi ostali sutra?? Neka neko objasni zasto ce oni imati dan vise odmora do vikenda?
10 1
user1665931807
Padom Dodika, slabljenjem istog, pada i Vico, tj slabi njegov utjecaj, što znači da Borac od sljedeće sezone se vraća u svoju realnost, sredina tabele, za koju godinu i ispadaju, tako završe ekipe koje su uz pomoć sudija igrale Evropu, osvajali titulu itd.
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti