Banjalučani potvrdili povratak u svoj dom

Završeni su radovi na stadionu FK Borac: Pogledajte kako izgleda novi teren

U FK Borac su veoma sretni što se konačno vraćaju na svoj stadion.

Naime, radovi na postavljanju hibridne trave na stadionu u Banjoj Luci su završeni pa će Borac narednog vikenda ugostiti FK Slbooda u svom domu.

Banjalučani su putem zvanične stranice postavili i fotografije sa stadiona, te teren zaista izgleda sjajno. Nadamo se da se neće pojaviti neočekivani problem te da će svi akteri imati sjajne uslove za igru, a bh. nogomet zvanično dobiti još jedan kvalitetan travnjak.

Sretan zbog povratka u Banja Luku je i šef struke Borca Vinko Marinović.

“Raduje nas činjenica da se vraćamo na naš stadion protiv Slobode i na toj utakmici pokušaćemo ostvariti što bolji rezultat pred našim navijačima. Nije isto igrati utakmice na zamjenskom domaćinstvu i na svom terenu. Fokusirani smo prvo na utakmicu sa Igmanoma, a poslije nje ćemo više pričati o duelu sa Slobodom.”, rekao je Marinović.

Najavio je i sutrašnji meč sa Igmanom.

“Naš cilj je da odigramo dobru utakmicu i da ostvarimo povoljan rezultat. Prvenstvo polako dolazi u samu završnicu. Ostalo je još pet kola  do kraja polusezone i svi pokušavaju da osvoje maksimalan broj bodova prije pauze. U subotu igramo protiv ekipe koja u svojim redovima ima dosta iskusnih premijerligaških igrača poput Ramića, Hebibovića, Bodula, Dupovca. Ekipa puna iskustva, ekipa koja je u posljednjoj utakmici pobijedila Tuzla City. Kada se pogledaju njihove pobjede, oni igraju bolje protiv ekipa iz gornjeg dijela tabele” , skenirao je narednog protivnika Vinko Marinović u najavi meča.

Pohvalio je ofanzivni dvojac Igmana.

“Cijela ekipa mora biti kvalitetna u svim fazama igre. Gledaćemo da se prezentujemo u što boljem svjetlu i da pokažemo šta znamo na najbolji mogući način. Ramić je u jako dobroj formi, ali ne smijemo dozvoliti da dolazi u situacije u kojima je jak, isto tako i Bodul koji igra odmah iza njega. Ponavljam, moramo gledati sebe i da u svakom trenutku imamo situaciju pod kontrolom” , kaže Marinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, radovi na stadionu u Banjoj Luci započeli su 01.06., te je planirano da sve bude gotovo u roku od dva mjeseca. Podsjetimo, krajem marta Nogometni savez BiH raspisao je međunarodni tender za izgradnju 12 hibridnih terena. Klubovi su morali koristiti zamjenske stadione, a mnogima je to stvorilo probleme, prije svega dodatne financijske troškove.

Trenutno se rade i tereni na stadionu FK Velež, stadionu Tušanj, te Asim Ferhatović Hase.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.