Marinović svjestan odakle prijeti glavna opasnost u subotu: Ramić, Bodul...

Banjalučani žele nove bodove

Marinović svjestan odakle prijeti glavna opasnost u subotu: Ramić, Bodul...

S. Mlaćo
FK Borac je uspješno prošao prepreku u Kupu BiH i nadigrao FK Krupa.

Već sutra ga očekuje gostovanje u Doboj kod Kaknja ekipi Igmana i novi izazov (1:3).

Igman se pokazao kao neugodan rival ove sezone u više navrata, te u Banjalučani znaju šta ih čeka.

“Naš cilj je da odigramo dobru utakmicu i da ostvarimo povoljan rezultat. Prvenstvo polako dolazi u samu završnicu. Ostalo je još pet kola  do kraja polusezone i svi pokušavaju da osvoje maksimalan broj bodova prije pauze. U subotu igramo protiv ekipe koja u svojim redovima ima dosta iskusnih premijerligaških igrača poput Ramića, Hebibovića, Bodula, Dupovca. Ekipa puna iskustva, ekipa koja je u posljednjoj utakmici pobijedila Tuzla City. Kada se pogledaju njihove pobjede, oni igraju bolje protiv ekipa iz gornjeg dijela tabele” , skenirao je narednog protivnika Vinko Marinović u najavi meča.

Pohvalio je ofanzivni dvojac Igmana.

“Cijela ekipa mora biti kvalitetna u svim fazama igre. Gledaćemo da se prezentujemo u što boljem svjetlu i da pokažemo šta znamo na najbolji mogući način. Ramić je u jako dobroj formi, ali ne smijemo dozvoliti da dolazi u situacije u kojima je jak, isto tako i Bodul koji igra odmah iza njega. Ponavljam, moramo gledati sebe i da u svakom trenutku imamo situaciju pod kontrolom” , kaže Marinović.

Oglasi

Borac se uskoro vraća na svoj stadion. Radovi se ističu iz ovog kluba završeni.

“Raduje nas činjenica da se vraćamo na naš stadion protiv Slobode i na toj utakmici pokušaćemo ostvariti što bolji rezultat pred našim navijačima. Nije isto igrati utakmice na zamjenskom domaćinstvu i na svom terenu. Fokusirani smo prvo na utakmicu sa Igmanoma, a poslije nje ćemo više pričati o duelu sa Slobodom.”, rekao je Marinović.

Marinović neće moći da računa na Aleksandra Vojnovića, Nedeljka Piščevića i Dinu Ćorića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pravdu na subotnjem meču će dijeliti Dragan Kesić iz Gradiške sa pomoćnicima Damirom Lazićem iz Brčkog i Davorom Maksimovićem iz Doboja. Četvrti sudija je Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

Igman u ovaj meč ulazi sa desete pozicije, dok je Borac trećeplasirani.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Ja nezz sto u borcu ikako placaju trenera zar nije dovoljno samo sudije platit
3 3
user1657627913
Pored ovi sudija da igra Ronaldo i Messi za Igman ne može da dobije
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti