Napušta evropski fudbal?

Ronaldo spreman da donese najtežu i najbolniju odluku u svojoj karijeri

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo našao se u velikom problemu nakon što ga je Erik ten Hag izbacio iz ekipe poslije još jednog njegovog bahatog poteza, te su se ponovo pokrenule špekulacije da bi Portugalac već u januaru mogao da napusti Manchester United.

Ronaldo se taman lagano vraćao u tim, te je čak zabio nedavno gol protiv Evertona, ali je ponovo sve krenulo nizbrdo nakon što nije dobio ni minute u derbiju protiv Tottenhama prije nekoliko dana.

Portugalac se na tom meču zagrijavao u drugom poluvremenu, ali kada je shvatio da ga Ten Hag neće uvoditi u igru nije se vratio na klupu za rezervne igrače već je otišao pravo u svlačionicu.

Mnogi su osudili takvo Ronaldovo ponašanje i poručili su da je ponovo pokazao nepoštovanje prema klubu s Old Trafforda, a Ten Hag je odmah pokazao da to više neće tolerisati.

Nizozemski stručnjak je izbacio Ronalda iz ekipe i on sinoć nije konkurisao za meč protiv Chelseaja, te je trenirao s rezervnim timom ovog kluba.

Iako je poručio da će se vratiti jači nego ikad i da mu je jasno da se na treninzima mora ponovo dokazati Ten Hagu i pokazati koliko mu taj klub znači čini se da je ipak najizglednija opcija da on napusti klub.

Ponovo su počele špekulacije u engleskim medijima da će Ronaldo već u januaru napustiti Manchester United i da su u klubu spremni čak da ga puste da ide besplatno samo kako bi ga se riješili.

Ronaldo je i ljetos htio da ide iz Uniteda, ali tada je problem bio što nijedan klub nije pokazao interes da ga dovede. Cilj mu je bio da ide u klub koji igra Ligu prvaka, ali sada je sve izglednije da ga u tom takmičenju više nećemo gledati.

Navodno, Ronaldo je postao svjestan da će u januaru teško dobiti ponudu koju očekuje i kako stvari stoje mogao bi se pomiriti s činjenicom da njegovo vrijeme lagano prolazi.

Objavljeno je da je Ronaldo čak počeo da razmatra ponude klubova van Evrope, te da je odlučio da i to bude jedna od opcija u januaru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ronaldo je svom agentu poručio da je sada voljan da ide i u američki MLS, te da je spreman da razmatra ponude klubova iz Sjedinjenih Američkih Država što dovoljno pokazuje da je i on svjestan da se kraj karijere itekako približio.

Sigurno je da će Ronaldo na sve načine pokušati da se vrati u ekipu u narednim danima, a da li će mu Ten Hag to dopustiti i ponovo oprostiti bahato ponašanje ostaje nam da vidimo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.