Chelsea zbog milimetra izgubio tri boda protiv Manchester Uniteda

Casemiro zabio gol u 94. minuti

Chelsea zbog milimetra izgubio tri boda protiv Manchester Uniteda

Endin Čaušević

Manchester United je u posljednjim minutama utakmice večeras izbjegao poraz u derbiju od Chelseaja, a gol vrijedan boda Crvenim đavolima zabio je Casemiro.

Chelsea je uspio da dođe do prednosti u 87. minuti meča kada je Jorginho pogodio iz penala i činilo se da tri boda sigurno ostaju na Stamford Bridgeu, ali se na kraju to nije desilo.

Manchester United je svim silama krenuo u napad nakon primljenog gola, te su Crveni đavoli u posljednjim minutama utakmice uspjeli da dođu do gola i utišaju Stamford Bridge koji je već slavio pobjedu Plavaca.

U centru pažnje našao se brazilski veznjak Casemiro koji je nakon centaršuta Shawa uspio da glavom odlično šutira i na kraju postigne pogodak za 1:1.

Međutim, u prvi mah se činilo da nema ništa od gola, te da je Kepa uspio da spasi svoj gol, ali uz pomoć gol tehnologije glavni sudija Attwell je pokazao na centar i priznao je gol Manchester Uniteda.

Tek kada je utakmica na Stamford Bridgeu nastavljena prikazan je gol Uniteda, odnosno gol tehnologija kod te situacije koja je jasno pokazala da je gol bio zaista regularan.

No, ono što navijači Chelseaja ne mogu da prihvate jeste da su ostali bez pobjede zbog bukvalno jednog milimetra.

Lopta je cijelim obimom prešla gol liniju upravo za onoliko koliko je dovoljno da to bude pogodak, te je nevjerovatno koliko je sreće Manchester United imao u ovoj situaciji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pogodak Casemira, odnosno snimak gol tehnologije možete pogledati OVDJE.

Chelsea je ostao četvrti na tabeli sa 21 bodom, dok je Manchester United peti i ima samo bod manje u odnosu na londonski klub.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi