Ovacije publike za nekadašnjeg bh. reprezentativca

Misimovićeva magija obilježila duel legendi Bayerna i Munchena 1860

Samir Mlaćo
Legende Bayerna iz Munchena jučer su odmjerile snage sa legendama Munchena 1860, a bilo je više nego uzbudljivo.

Legende Bayerna iz Munchena jučer su odmjerile snage sa legendama Munchena 1860, a bilo je više nego uzbudljivo.

Završilo je 8:6 za Bavarce, a meč je obilježio sjajan pogodak nekadašnjeg bh. reprezentativca Zvjezdana Misimovića.

Misimović je skoro sa centra pogodio mrežu protivnika i dobio ovacije publike, ali i čestitke saigrača.

Popularni Miske bio je veoma raspoložen, a kod pogotka odlično je zapazio da je golman protivnika izašao i onda je napravio potez koji je malo ko očekivao. Ipak, potvrdio je i na taj način da nije zaboravio igrati i da još uvijek ima magije u njegovim nogama.

Dva pogotka za Bayern dodao je Ivica Olić, a pogađali su i Claudio Pizzaro, Hans Jorg Butt, Paolo Sergio...

Hat trick za Munchen 1860 upisao je Sascha Molders, dva je dodao Benjamin Lauth, a jedan Stefan Reisinger. Meč se igra dva puta po 35 minuta.

"Naše legende još imaju to“, stoji u opisu Misimovićevog gola.

Misimović je veliki trag ostavio i u Wolfsburgu, a nedavno je Bild objavio popis 50 najboljih nogometaša koji su nastupali u dresu navedenog kluba.

Očekivano su se u timu našli Edin Džeko i Zvjezdan Misimović, budući da su njih dvojica bili kreatori osvajanja Bundeslige u sezoni 2008/009. Džeko je postigao 26 golova i imao 10 asistencija, dok je Miske sedam puta zatresao protivničke mreže i upisao čak 20 asistencija. Bh. reprezentativci su, zajedno s Brazilcem Grafiteom (28 golova), činili magični trio koji je harao terenima Bundeslige.

Sva trojica su u idealnom timu Wolfsburga, zajedno s Benagliom, Schaferom, Naldom, Barzaglijem, De Bruyneom...

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Najboljih jedanaest: Benaglio - Schäfer, Naldo, Barzagli - Josue, Arnold, De Bruyne, Misimović - Džeko, Weghorst, Grafite.

Misimović se od nogometa oprostio 2017. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.