Nogometaš sa 25 trofeja u karijeri rekao zbogom nogometu!

Velika karijera je iza njega

Nogometaš sa 25 trofeja u karijeri rekao zbogom nogometu!

S. Mlaćo
Bivši francuski reprezentativac Franck Ribery donio je odluku o završeku karijeru.

Nedavno je to najavio italijanski novinar Gianluca di Marzio, a sada je stigla konačna potvrda od samog igrača.

Lopta se zaustavlja, ali ne i osjećanja unutar mene. Hvala svima na ovoj velikoj avanturi“, napisao je Ribery. Ove sezone Ribery je upisao sam jedan nastup i imao je velikih problema sa povredama. Nije više mogao da podnese sve izazove, pa je u 39. godini rekao 'zbogom' nogometu.

Nedavno je dao jednu veliku ispovijest.

"Roditelji su me ostavili u sirotištu dok sam još bio beba. Srećom nakon kratkog vremena pronašao sam porodicu koja je od samog početka prenosila ljubav i prvrženost koju je neko drui odlučio da mi uskrati", samo je jedna od bolnih rečenica koje opisuju život Francka Riberyja.

"Sudbina mi je spremila još gore stvari", nastavio je Ribery. "Imao sam nešto više od dvije godine nakon saobrćajne nesreće automobilsko staklo mi je napravilo veliku ranu na licu."

Oglasi

"Od tada me niko nije gledao niti me ocjenjivao na osnovu mojih kvaliteta ili zato što sam dobra osoba.", dodao je on.

The ball stops. The feelings inside me do not. ✨ Der Ball ruht. Die Gefühle in mir nicht. ✨ Le ballon s’arrette mais pas...

Posted by Franck Ribéry on Friday, October 21, 2022

Riječ je o jednom od velikana nogometa. Igrao je za mnoge timove, ali jasno je da je najveći dio karijere i najbolji proveo u Bayernu.

Osvojio je sve moguće trofeje u Minhenu. Ima čak devet titula prvaka Njemačke, a 2013. godine osvojio je Ligu prvaka. Bio je iste godine i svjetski prvak sa Bavarcima, a tu su i brojni kupovi. S Francuskom je igrao finale Svjetskog prvenstva 2006. godine, ali nije stigao do trofeja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naravno ima i desetine individualnih priznanja. Posljednje godine proveo je u Italiji igrajući za Fiorentinu i Salernitanu, a još je nastupao za Marseille, Galatasaray, Metz, Brest, Ales i Boulogne.

Za seniorsku selekciju Francuske je na 81 utakmici postigao 16 golova.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Melo15
Legenda!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi