Dobio nagradu i izašao na pozornicu u Parizu, a onda ga bilo stid da priča o tome: "Ne hvalim se..."

Još jednom pokazao koliko je skroman i ponizan

Dobio nagradu i izašao na pozornicu u Parizu, a onda ga bilo stid da priča o tome: "Ne hvalim se..."

Endin Čaušević

U Parizu je sinoć održana ceremonija dodjele Zlatne lopte, a svoju nagradu dobio je i Sadio Mane.

Zlatna lopta je očekivano otišla u ruke Karima Benzeme koji je bio zvijezda večeri i zasluženo je proglašen za najboljeg igrača 2022. godine nakon odličnih igara i rezultata koje je imao u dresu Real Madrida.

Pored Zlatne lopte sinoć je France Football dodijelio još nekoliko drugih nagrada, te su se u Parizu okupile zaista velike zvijezde najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Na pozornici se sinoć pojavio i Sadio Mane koji je dobio Socrates nagradu koje se uručuje fudbaleru koji najviše brine o društvu i ima najbolje incijative koje pomažu onima kojima je pomoć prijeko potrebna.

Mane je poznat po tome što dosta novca ulaže u svoj rodni grad u Senegalu i pokušava maksimalno svima da pomogne. Ranije je izgradio školu i bolnicu u svom gradu, ali se nije zaustavio na tome i maksimalno je posvećen narodu iz svoje domovine.

Oglasi

Senegalac je poznat po tome što je izuzetno skroman i rijetko se ističe u javnosti i ne voli da se hvali takvim stvarima, a sinoć je ponovo to pokazao.

Kada je dobio nagradu kratko se obratio javnosti i priznao je da je izuzetno sretan što je mogao da bude među takvim fudbalskim veličinama, a posebno što je na kraju dobio takvu nagradu.

"Izuzetno sam sretan što sam večeras ovdje sa svima vama. Naravno, kao što ste rekli jesam malo stidljiv kada treba govoriti o tome što radim za narod Senegala, ali sam sretan što sam u mogućnosti da im pomognem i promijenim neke stvari", rekao je Mane.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Mane ne voli mnogo da priča o svom humanitarnom radu i godinama je to pokušavao da sakrije, ali sigurno je da je ova nagrada otišla u prave ruke jer ovakvih ljudi trebamo što više na ovom svijetu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Ja nezz da se iko sinoc hvalio dok je pricao tako da je clanak totalno bespotreban, sta je i Dzekson donacija i donatora doveo u nasu drzavu kao promotor pa nezz da su ijedne europske novine to objavile
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi