Znaju da cijene sve ono što je uradio za Real

Isco nije znao kako će biti dočekan u Madridu, a već u tunelu je bio na rubu suza

Endin Čaušević

Španski fudbaler Isco ovog vikenda po prvi put se vratio u Madrid nakon što je ljetos napustio Real i karijeru je nastavio u dresu Seville, a ni sam nije ni slutio kakav doček će imati na Santigao Bernabeu.

Real Madrid je u subotu pred svojim navijačima stigao do nove pobjede u derbiju protiv Seville. Kraljevski klub slavio je sa 3:1 i još uvijek je jedini neporaženi klub u španskoj La Ligi.

U centru pažnje pred utakmicu na Santiago Bernabeu našao se Isco koji se po prvi put vratio u Madrid, te je nastupio protiv svog nekadašnjeg kluba.

Isco je u Real Madridu proveo čak devet godina i osvojio je sve što je mogao, a ljetos je prešao u Sevillu kao slobodan igrač nakon što mu kraljevski klub nije ponudio ugovor za nastavak saradnje.

Prethodnih sezona Isco se nije previše naigrao, a to se posebno odnosi na eru Zinedinea Zidanea. Ni kod Carla Ancelottija nije imao zavidnu minutažu zbog čega je na kraju i napustio Real Madrid.

Isco se u subotu vratio po prvi put u Madrid i strepio je kako će biti dočekan na ovom stadionu, ali na kraju je sigurno sve prošlo iznad svih njegovih očekivanja.

Ovaj 30-godišnjak bio je ugodno iznenađen već u tunelu stadiona pred sami izlazak na teren jer su ga svi dojučerašnji saigrači srdačno pozdravili, a to je uradio i Ancelotti što je Isca posebno iznenadilo.

Na licu Isca vidjelo se koliko mu je bilo drago što su ga tako dočekali dojučerašnji saigrači, a šlag na tortu bio je i aplauz od strane navijača Real Madrida kada je izašao na teren.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Isco je u Real Madrid stigao na ljeto 2013. godine iz Malage za 30 miliona eura, te je za devet godina u kraljevskom klubu osvojio sve što je mogao.

U dosadašnjem dijelu sezone Isco je u dresu Seville odigrao 14 mečeva u svim takmičenjima i upisao je dvije asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.