Udarac kojeg ne brane tri golmana: Fudbalski "robokop" i raketa iz koljena za savršen gol

Sa 20 metara

Udarac kojeg ne brane tri golmana: Fudbalski "robokop" i raketa iz koljena za savršen gol

A. Čaušević

Fudbalski svijet polako, ali sigurno dobija novu zvijezdu koja će dominirati u narednim godinama s obzirom da se radi o univerzalnom igraču.

Svaki trener sanja o veznjaku koji je podjednako dobar defanzivno i ofanzivno, upravo jednog takvog u svojim redovima ima Real Madrid. Radi se o Federicu Valverdeu.

Valverde je itekako učinkovit igrač što je pokazao na startu ove sezone pošto ima već sedam golova, osim toga sposoban je da učini itekako mnogo nevidljivog posla.

Sjajni Urugvac vjerovatno ima nasnažniji udarac u Ligama petice što pokazuje iz utakmice u utakmicu te mu je potrebno jako malo prostora da uputi raketu prema protivničkom golu.

U susretu igranom u subotu Valverde je uputio itekako snažan i precizan udarac sa ivice kaznenog prostora. Udarac je bio toliko snažan da ga ne bi zaustavilo nekoliko golmana.

Međutim, ono što je posebno impresivno je to da je Valverde šutirao iz koljena i praktično bez zaleta. Napravio je dva koraka i uputio neodbranjivu raketu.

Oglasi

S obzirom na univerzalnost, odnosno tehničko-taktičko umijeće te fizičku snagu ovaj 24-godišnjak čije vrijeme tek dolazi može poprimiti i nadimak fudbalskog robokopa.

Inače, još prije nekoliko mjeseci kada je igrao za reprezentaciju Urugvaja Valverde je uputio vjerovatno nasnažniji udarac u historiji fudbala.

Valverde je šutirao sa oko 30-ak metara, a lopta je putovala tako brzo da su je mnogi samo mogli ispratiti pogledom.

Sjajni veznjak je na njegovu žalost tada pogodio samo prečku, a neke informacije govore da je čak i pomjerio okvir gola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Koliko je ovaj šut bio impresivan najbolje pokazuje snimak iza gola odakle se možda i najbolje može vidjeti koliko brzo je lopta putovala.

Inače, Valverdeov gol Sevilli svakako će obradovati i Carla Ancelottija koji je kazao kako će pokidati svoju trenersku licencu ukoliko Urugvajac ove sezone ne postigne najmanje deset golova, već sada je na cifri od sedam golova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bavarac88
hahahah smijesno...Roberto Carlos,Ibrahimovic,Steven Ried,Ronald Koeman,David Hirst,Hulk,Adriano...to su neki samo a ima ih jos.Za njih je ovaj sut spor
1 0
Benz
Fede !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi