Najsramotniji potez u karijeri Papua Gomeza: Bezobrazluk iz 95. minute šokirao Španiju!

Nadaju se da je Valverde dobro

Najsramotniji potez u karijeri Papua Gomeza: Bezobrazluk iz 95. minute šokirao Španiju!

E. Čaušević

Federico Valverde ove sezone igra u fantastičnoj formi i sinoć je protiv Seville zabio još jedan maestralan pogodak, ali u posljednjim minutama utakmice sve to je moglo biti završeno na najgori način.

Real Madrid je pred svojim navijačima uspio sinoć da pobijedi Sevillu sa 3:1 i dođe do nova tri boda, te su Kraljevi i dalje jedino klub u Španiji koji nema poraza u dosadašnjem dijelu sezone.

Iako su bili sinoć bez Karima Benzeme na kraju su izabranici Carla Ancelottija uspjeli da dođu lakše od očekivanog do nova tri boda.

Sevilla je imala 1:1 pred sami finiš meča, ali je Real u dvije minute sve riješio. Prvo je Lucas u 79. minuti pogodio za 2:1, a dvije minute kasnije maestralan gol za konačnih 3:1 postiže Valverde.

Urugvajac je ove sezone pored Benzeme u daleko najboljoj formi u Realu, a za njega je ovo bio već četvrti pogodak kojeg je postigao van kaznenog prostora ove sezone.

Međutim, sve to moglo je biti završeno na najgori način u 95. minuti utakmice kada je Papu Gomez bezobraznim potezom izazvao bijes navijača Real Madrida.

Oglasi

Argentinac je bez ikakve potrebe u jednoj od posljednjih akcija na meču žestoko faulirao Valverdea i prema mišljenju mnogih zaslužio je direktan crveni karton zbog svog prekršaja.

Gomezu je prvo koljenom udario u butinu Valverdea, a to mu nije bilo dovoljno i zatim ga je nagazio po članku lijeve noge i jasno se vidjela namjera da je Argentinac htio da povrijedi veznjaka Kraljeva.

Sudija nije prekidao ovu akciju, ali kada je ona završena pokazao je žuti karton Gomezu iako je sigurno zaslužio direktan crveni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Image

Valverde je pokazivao da osjeća bol u butini u koju je dobio udarac i mnogi se nadaju da nije riječ o nekoj težoj povredi. Pored toga što je jedan od glavnih igrača Reala povreda bi mogla doći u najgorem trenutku jer je do početka Mundiala ostalo još manje od mjesec dana.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Crveni ko kuca, jos jedan dokaz da var odmaze Realu
3 5
Klicko
Udri gownara,sjetimo se šta je uradio on Morati.Pljuc
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi