Navijači Intera slave

Naslađivanje na Meazzi kakvo se ne pamti: Sve je eksplodiralo kada se na ekranu pojavio Juventus

Midhat Šljivak

Navijači Intera večeras su na velikom ekranu stadiona Giuseppe Meazza s oduševljenjem ispratili golove koje je Benfica postigla protiv njihovog rivala Juventusa.

Interovi navijači veoma se raduju činjenici da je veliki rival Juventus ispao iz Lige prvaka. To se dalo vidjeti i večeras na Giuseppe Meazzi.

Satara dama je morala pobijediti Benficu u Lisabonu da bi ostala u igri za plasman u nokaut fazu. To se nije desilo, a portugalski velikan je slavio s 4:3 i osigurao je nokaut fazu.

Pred večerašnji meč Intera i Viktorije Plzen organizatori su na ekranu odlučili prikazati golove s jučerašnjih utakmica Juventusa i Milana.

Navijači Nerazzurra ovacijama su ispratili svaki pogodak kojeg je Benfica postigla i naslađuju se teškim porazom najvećeg rivala.

Treba istaći svakako da su golovi Milana protiv Dinama u Zagrebu (4:0) ispraćeni zvižducima i niko nije želio da gleda uspjeh gradskog rivala.

Inter je godinama bio u sjeni Juventusa. Torinski tim je od 2012. do 2020. godine osvojio devet titula zaredom, a dominaciju Bianconera prekinuo je upravo Inter.

Nerazzurri su u sezoni 2020/2021 došli do 19. naslova prvaka i to nakon 11 godina čekanja, ali su prošle sezone titulu prepustili gradskom rivalu Milanu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ove sezone tim Simonea Inzaghija igra nešto slabije u Seriji A i poprilično su daleko od vrha tabele.

Ipak, zato igraju jako dobro u Ligi prvaka. Tamo su pored Bayerna i Barcelone uspjeli da osiguraju plasman u nokaut fazu takmičenja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.