Džeko skoro zaplakao nakon što ga je Calhanoglu pogodio gdje ne treba

Nezgodan i bolan udarac

Džeko skoro zaplakao nakon što ga je Calhanoglu pogodio gdje ne treba

Endin Čaušević

Fudbaleri Intera igraju trenutno na svom terenu protiv Viktorije iz Plzena meč 5. kola grupne faze Lige prvaka, a od prve minute na terenu je i bh. reprezentativac Edin Džeko koji je u 34. minuti dobio veoma nezgodan i bolan udarac.

Za Inter je ovo odlučujuća utakmica kada je u pitanju grupna faza Lige prvaka jer će italijanski klub osigurati plasman u nokaut fazu ukoliko večeras savlada Viktoriju, a to će značiti da Barcelona ide u Evropsku ligu.

Jasno je od kakvog značaja je ovaj meč za Inter i zbog toga je Simone Inzaghi na teren poslao najjači sastav kako ne bi ništa rizikovali.

Na terenu od prve minute je i Džeko koji igra u jako dobroj formi u posljednje vrijeme, a poznato da je klub iz Plzena njegova "najdraža žrtva" kada su u pitanju evropske utakmice.

Džeko je u 32. minuti mogao da dođe do gola kada ga je Dimarco uposlio, ali je on sa svega nekoliko metara poslao loptu pored gola gostujućeg tima.

Već u narednoj akciji Džeko je ponovo bio u centru pažnje, ali ovaj put zbog toga što je završio na zemlji jer je dobio nezgodan udarac u međunožje.

Oglasi

Naime, nakon silovitog udarca Calhanoglua lopta je pogodila bh. napadača u testise zbog čega je on odmah završio na zemlji.

Na izrazu lica Džeke moglo se vidjeti koliko je to bio nezgodan i bolan udarac, te je skoro zaplakao od bolova, ali je ustao i nastavio meč.

Već u idućoj akciji Inter je uspio da dođe do prednosti kada je Mkhitaryan pogodio mrežu Viktorije na asistenciju Bastonija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ni udarac u međunožje nije mogao zaustaviti Džeku protiv svoje "najdraže žrtve", jer je Dijamant u 42. minuti zabio gol za 2:0 nakon odlične akcije i asistencije Dimarca. Za Džeku je ovo bio čak 11. gol u karijeri protiv Viktorije.

Pogodak Džeke za 2:0 pogledajte OVDJE.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

imeiime
Amra jos place
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi