Posjetio bivše saigrače u svlačionici

Salihamidžić otkrio šta je Lewa napravio nakon meča, a Muller poručio: "Žao mi ga je..."

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć doživjela novi težak udarac jer je pred svojim navijačima poražena od Bayerna sa 3:0 čime se katalonski klub i zvanično oprostio od nokaut faze u Ligi prvaka. Nakon meča u centru pažnje našao se Robert Lewandowski koji je odlučio da posjeti svoje dojučerašnje saigrače.

Katalonski klub je i prije početka sinoćnjeg derbija ostao bez šansi da ide u osminu finala Lige prvaka nakon što je Inter na svom terenu ubjedljivo savladao Viktoriju Plzen sa 4:0 i osigurao je drugo mjesto u grupi.

Barceloni preostaje da drugu godinu zaredom igra nokaut fazu Evropske lige što u katalonskom klubu ove sezone sigurno niko nije očekivao, ali to pokazuje da su u ekipi Barcelone potrebne još mnoge promjene.

U centru pažnje nakon sinoćnje utakmice našao se posebno Lewandowski koji je odigrao svoj drugi meč u kratkom periodu protiv dojučerašnjeg kluba iz kojeg je ljetos stigao u Barcelonu.

Međutim, Poljak se nije proslavio u dvomeču protiv Bayerna i ostao je totalno u sjeni defanzivaca minhenskog kluba, a da stvar bude gora za njega Xavi ga je izveo iz igre u drugom poluvremenu.

Španski mediji pišu da je atmosfera u svlačionici Barcelone nakon utakmice bila dosta sablasna i tiha, te se vidjelo koliko su igrači razočarani što nisu uspjeli da i pored ispadanja iz Lige prvaka ostave bolji utisak u sinoćnjem meču.

Lewandowski je nakon utakmice odlučio da posjeti bivše saigrače i otišao je kratko do svlačionice Bayerna kako bi se pozdravio s članovima ovog kluba.

Poljski napadač se zadržao nekoliko minuta u svlačionici Bayerna, te je popričao kratko sa bivšim saigračima, ali i čelnicima kluba među kojima je bio i Hasan Salihamidžić.

"Lewa je došao u našu svlačionicu nakon utakmice. Imali smo kratak razgovor, ali nismo išli u bilo kakve detalje. On je odličan momak i želim mu zaista sve najbolje u budućnosti", rekao je Brazzo nakon meča.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Također, i Thomas Muller je potvrdio da ih je Lewandowski posjetio nakon meča, ali je poručio da on žali nekadašnjeg napadača Bayerna.

"Posjetio nas je i došao je da nas pozdravi što je sjajan potez. Uvijek je lijepo vidjeti ga i popričati s njim. Naravno, malo mi ga je žao zbog svega što se dešava Barceloni jer znam koliko je on ambiciozan fudbaler", izjavio je Muller.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.