Nova teška noć za navijače Barcelone: Bayern je trenutno ipak klasa više za Katalonce
Foto - EPA

Lagana pobjeda Bavaraca

Nova teška noć za navijače Barcelone: Bayern je trenutno ipak klasa više za Katalonce

Midhat Šljivak

Bayern je u 5. kolu grupe C Lige prvaka na Camp Nou lagano savladao Barcelonu s 3:0 i osigurao je prvo mjesto na tabeli, dok se katalonski velikan oprostio od najelitnijeg evropskog takmičenja.

Barcelona je odigrala još jedan veoma slab meč. Nije tim Xavija Hernandeza imao šanse da prođe dalje nakon pobjede Intera nad Viktorijom Plzen (4:0), ali navijači katalonskog kluba očekivali su barem pozitivan rezultat protiv Bayerna.

Međutim, Bavarci su večeras odigrali fenomenalan meč. Potpuno su zatvorili napad Barcelone, pa domaći sastav pred golom bavarskog giganta nije napravio apsolutno ništa.

Bayern je do vodstva stigao u 10. minuti. Serge Gnabry fenomenalnom loptom pronalazi Sadija Manea, ovaj bježi mnogo sporijem Hectoru Bellerinu i matira Ter Stegena za prednost od 1:0.

Gosti su dominirali u prvom poluvremenu, a do drugog pogotka su stigli u 31. minuti. Eric-Maxim Choupo-Moting koristi novo dodavanje Gnabryja i postiže pogodak za 2:0.

Razlika u prvom dijelu mogla je biti i veća, a jedino što je Barcelona uradila je drama oko penala u finišu prvog dijela.

Oglasi

Sudija Anthony Taylor je pokazao na bijelu tačku nakon duela Matthijsa de Ligta i Roberta Lewandowskog. Ipak, VAR soba je reagovala i odluka je poništena.

Na odmor se odlazi rezultatom 2:0 u korist Bayerna, a u nastavku tim Juliana Nagelsmanna lagano čuva stečenu prednost.

Postigao je Bayern i treći gol u 56. minuti. Gnabry je sjajno pogodio, ali je VAR poništio ovaj pogodak.

Barcelona je imala određene pokušaje. Međutim, sve je to bilo preslabo za sjajne Bavarce koji su uglavnom s lakoćom zaustavljali napade domaćeg sastava.

Oglasi

U nadoknadi meča 3:0 za Bavarce. Tačku na ovaj meč stavio je Benjamin Pavard i Bayern koji je perfektan u ovoj grupi s pet pobjeda iz pet utakmica.

Bavarci u posljednjem kolu dočekuju Inter i sigurno će tražiti i šestu pobjedu, a njima će se upravo ovaj klub pridružiti u nokaut fazi takmičenja.

Barcelona će drugu godinu zaredom igrati Evropsku ligu, što je svakako novi veliki neuspjeh za ekipu koju vodi Xavi Hernandez.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, 5. kolo:

Barcalona - Bayern 0:3

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kaskada24
Nema veze opet ima Liga Evrope, Španska liga i kup, tu je i super kup Evrope, opet najbolji. Forsa Barsa!!!
1 11
Bavarac1312
Kako držati Barcu na Camp No-u cijelu utakmicu bez šuta u okvir gola, sa Lewandowskim u napadu gratis tri u "kanafi" Eh pa Nagelsman nam je predstavio i pokazo zašto sjedi na klupi bavarske mašinerije, koja sa ovom ekipom ima sve potrebno da digne trofej.
10 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi