Foto - EPA

Neočekivan poraz Kraljeva

Šokantna noć za Džanana Musu i Real Madrid

Midhat Šljivak

Košarkaši Real Madrida poraženi su večeras na svom parketu od Virtus Bologne rezultatom 95:92 u susretu 5. kola Eurolige.

Real Madrid je kao veliki favorit u 5. kolu Eurolige dočekao Virtus Bolognu, ali na kraju na veliko iznenađenje svih nije uspio da dođe do trijumfa.

Kraljevi bolje otvaraju meč. Kontrolisao je domaći tim rezultat u prvoj dionici i činilo se kako ide prema sigurnoj pobjedi u ovom susretu.

Nakon prve četvrtine Real je imao šest poena prednosti (24:18), a prednost su održavali konstantno i tokom druge dionice.

Razlika u korist Reala išla je i do 10 poena, no Virtus se nije predavao i ubrzo je italijanski tim bio ponovo u igri.

Do poluvremena razlika je spuštena na minus četiri (45:41), a u nastavku Virtus uspijeva okrenuti utakmicu u svoju korist.

Odlično je tim iz Bologne igrao u trećem periodu. Prednost je išla i do plus osam, a na ulasku u posljednji period gosti ulaze s četiri poena prednosti, 68:64.

Igra Real Madrida potpuno se raspala u posljednjoj dionici. Virtus podiže prednost na maksimalnih 16 razlike (82:66), ali Real nije odustajao te se uspio vratiti u finišu.

Predvođeni Gabrielom Deckom koji je u napadu radio sve sam došli su na minus dva, ali velikog preokreta nije bilo i Virtus dolazi do pobjede.

Džanan Musa je večeras na parketu proveo 27 minuta. Nije ga slušao šut, pogotovo za tri poena (1/6), ali je ipak uspio biti dvocifren s 13 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Gabriel Deck je kod Reala ubacio 28 poena, a Virtus je do trijumfa vodio Bako sa 16 poena.

Real i Virtus nakon večerašnjeg meča imaju isti omjer od dvije pobjede i tri poraza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.