Tmurna noć za Real u Vitoriji, nije pomogao ni raspucani Musa

Sjajna utakmica u ACB ligi

Tmurna noć za Real u Vitoriji, nije pomogao ni raspucani Musa

H. Zilić

Fenomenalan duel 5. kola španske ACB lige odigrali su Baskonija i Real Madrid. Nakon velike borbe i dosta preokreta trijumf je pripao ekipi Baskonije rezultatom 88:82.

Kraljevski klub dobro otvara susret. Igrali su raznovrsno u napadu u prvoj četvrtini, to je pratila dobra odbrana što je rezultiralo vodstvom 14:19 nakon prve četvrtine.

Baskonija je nakon poečtnog grča opustila ruku u drugoj četvrtini. Napadi su išli veoma lagano i smišljeno, nagrađeni su laganim poenima i drugi period su domaćini iz Vitorie dobili 23:14 i na odmor otišli sa prednosti 37:33.

Treća četvrtina donosi reprizu prve četvrtine. Real je igrao sigurno i efikasno, probudio se i naš Džanan Musa, tako da su Madriđani dobili treći period sa 18:25 i došli do novog preokreta.

Oglasi

U posljednjem periodu igralo se koš za koš, a sredinom četvrtine dolazimo do potpunog egala na semaforu je pisalo 73:73. To je značilo da ulazimo u dramatičnu završnicu utakmice gdje se na kraju bolje snalazi domaća ekipa za trijumf od 88:82.

Prvo ime kod Reala ponovo je bio naš Džanan Musa koji je odigrao još jednu doktorsku partiju u dresu kraljevskog kluba, ali nažalost to nije bilo dovoljno za trijumf njegove ekipe.

Musa je za 32 minute na parketu postigao 17 poena, dodao jedan skok i pet asistecnija, a postigao je neke od ključnih poena kada je Real pravio preokret.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Musu je pratio Deck sa 17 poena i osam skokova.

U redovima Baskonije prvo ime bio je Hommens sa 24 poena i dva skokam Kurcus je dodao 11 poena, a dvocifren je bio i Costello sa 13 poena, tri skoka i četiri asistencije.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pitariistok
Trener im je obicni balvan...kakav on i real madrid
2 0
Adrian
Fali dobar play, Lull nema sad toliko dobar šut za tri, Čačo ne ide na prodore, Campazzo je izgubljen, ostalo je solidno.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi