FOTO: NK Osijek facebook

Prvi prvenstveni poraz za Modre iz Zagreba

Osijek pokazao da se može igrati protiv Dinama, Hiroš dobio karton za pamćenje

Samir Mlaćo
Uzbudljivo je u 1. HNL.

Osijek je danas savladao lidera Dinamo 1:0 i potvrdio sjajnu formu.

Osiječani su imali veliku krizu rezultata pod palicom sada već bivšeg trenera Nenada Bjelice, a sada su odigrali sjajan meč i slavili.

Osijek je bio bolji prvo poluvrijeme, no mreže su mirovale.

U nastavku velika magla stvorile je velike probleme, očekivalo se da će se meč i prekinuti, no sudije nisu tako mislile i dozvolile su da se meč odigra.

Redale su se šanse pred golom Osijeka i Dinama pred sami kraj, a onda pet minuta prije kraja Mierez sjajno vara svog čuvara a zatim i golmana Livakovića za veliko slavlje domaćih navijača. Uzvraća u dva navrata Bruno Petković, no ponovo je izostala realizacija kod sjajnog napadača Dinama i nije bilo nade za goste.

Osijek je do kraja postigao još jedan pogodak, no isti je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Pomalo nevjerovatno je bilo gledati posljednjih 20-25 minuta kada se gotovo ništa nije vidjelo na terenu, a pravi šou je napravio bivši član Željezničara i Mladosti Amer Hiroš koji je čak utrčao u teren sa klupe smatrajući da je glavni sudija odsvirao kraj.

Da li se zaista Hirošu učinilo tako ili je pokušao i na ovaj, krajnje nepopularan, način pomoći svom timu u posljednjim sekundama nije poznato, no nije to sada ni bitno.

Hiroš je dobio žuti karton, uz osmijeh saigrača na klupi. U ovom meču Hiroš nije dobio šansu, dok je kod Dinama Luka Menalo meč odgledao sa klupe.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo sada ima 35 bodova, Hajduk je na 30, a Osijek 27 uz utakmicu više. Slaven Belupo ima 23, dok je Varaždin na 22.

Danas je Istra 1961 po prvi put u historiji savladala Rijeku 1:0. Jedini pogodak djelo je Ercega u 60. minuti igre.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.