FOTO: EPA

Kraljevi su imali vikend za zaborav

Girona zaustavila Real i "zaledila" Madrid

Haris Zilić

Nije moglo bez drame u 12. kolu španske La Lige, iako je Real bio izraziti favorit u duelu protiv Girone. Ipak duel na Santiago Bernabeu ponudio je dosta drame, ali i neočekivan rezultat na kraju. 

Real je otvorio ofanzivno meč, stvarali su nekoliko prilika, ali Girona je djelovala veoma sigurno u odbrani.

Nisu gosti došli samo da se brane, pokazali su to sredinom prvog poluvremena kada su izveli dvije obećavajuće akcije preko Castellanosa i Couta, odbrana Reala je bila na visini zadatka.

Prvo poluvrijeme je ponudilo još neke šanse za Real. Šutirali su Rodrygo, Valverde, ali na odmor se odlazi rezultatom 0:0.

U nastavku Real kreće jako.

Redale su se prilike pred golom Girone, izdvaja dobra šansa za Vinicjusa, zatim i za Rodryga. Kako je utakmica odmicala gosti su se sve više povlačili i čekali šansu za kontre.

Odbrana Girone popušta u 70 minuti. Valverde je asistirao, a Vinicjus Junior pogodio za 1:0. Tada se činilo da Real hita prema novom trijumfom, no gosti su imali druge planove.

Girona se naglo budi, počinje igrati otvorenije i to odmah stiže na naplatu u 80. minuti, rezervista Stuani je je samo tri minute nakon ulaska u igru pogodio za 1:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To kao da je poremetilo Real, nisu se oporavili, a da stvar bude gora Kross je u drugoj minuti sudijske nadoknade dobio drugi žuti karton tako da je Real meč priveo kraju s igračem manje. U 90. minuti Rodrygu je poništen pogodak. 

Do kraja je Girona izdržala i osvojila veliki bod u Madridu - konačnih 1:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.