Sjajan posao Kraljeva: Real dogovorio nastavak saradnje sa velikom zvijezdom

Uskoro i zvanično

Sjajan posao Kraljeva: Real dogovorio nastavak saradnje sa velikom zvijezdom

Samir Mlaćo
Španski AS jutros otkriva da će Real produžiti ugovor mladoj zvijezdi Viniciusu Junioru.

Navodi se da je sve dogovoreno i da će Vinicius potpisati ugovor do 2017. godine.

Raniji ugovor je imao do kraja sezone 2023/24, a prema novom ugovoru njegova goišnja zarda će biti osam miliona eura. Njegova tržišna vrijednost je 120 miliona eura, a stigao je u Madrid iz brazislkog Falmena.

U tom klubu je i ponikao, te se u Madridu brzo dokazao. Postao je i reprezentativac Brazila, upisao je 15 nastupa i dodao jedan pogodak.

Ove sezone za Real je u 17 nastupa u svim takmičenjima upisao osam pogodaka i dodao pet asistencija.

Nedavno je u Španiji doživio i užasan trenurak. Naime, bio je žrtva rasističkog skandala, a vrijeđali su ga navijači Atletico Madrida. Žestoko ih je tada prozvao.

Oglasi

Nekoliko desetaka minuta prije madridskog derbija na Wanda Metropolitanu stotinjak navijača Atletica prije ulaska na tribine pjevalo je odvratnu pjesmu. "Ti si majmun, Vini, ti si majmun", navodno su skandirali i pjevali.

"Teško je reći da će rasizmu na stadionima uskoro doći kraj. Previše je ovakvih ljudi, ali volio bih vjerovati da postoje dobri i loši ljudi", rekao je sam igrač, dodavši:

"Svako takvo ponašanje treba oštro kazniti. Ovi navijači Atletico Madrida nikada više ne bi trebali biti na stadionu. To bi ih trebalo pogoditi i natjerati da preispitaju vlastito ponašanje. Ako povrijedite druge, morate se suočiti s posljedicama", jasan je brazilski reprezentativac.

Atletico i La Liga osudili su zlostavljanje brazilskog napadača, a iz Atletica su poručili i kako sarađuju s vlastima kako bi identificirali zlostavljače. Tužiteljstvo u Madridu također istražuje slučaj.

Viniciusa je uvrijedio i predsjednik udruženja španskih fudbalskih agenata Pedro Castro koji je u jednoj tv emisiji žestoko kritikovao njegov način proslave pogodaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

“Ako zabijete gol i nakon toga plešete sambu, idite na Sambodrom. Na terenu moraš poštovati svoje kolege i prestati se ponašati kao majmun,” rekao je u emisiji Castro.

 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Vini ti jesi majmun,vini ti i jesi majmun
0 4
Benz
Xavi ostani ! :D :D :D
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi