Dvije sjajne odbrane De Gee

Nikom nije jasno kako za ovog čovjeka nema mjesta u avionu za Katar

Eldar Ganibegović

Manchester United danas je savladao West Ham s 1:0, a koliko je Rashford zaslužan za trijumf zbog gola koji je postigao, jednako, ako ne i više, zasluge nosi golman David de Gea koji je u drugom poluvremenu imao dvije fantastične odbrane.

Rashford je postigao jedini gol na utakmici u 38. minuti kada je ispratio centaršut Eriksena i pogodio za 1:0 što je bio i konačan rezultat utakmice.

Pred kraj meča su gosti krenuli po bod, a najzaslužniji što ga nisu osvojili je David de Gea.

U 83. minuti sjajna šansa za goste iz Londona. Kurt Zouma je uputio udarac glavom s otprilike 11 metara, De Gea se vinuo u zrak i uz pomoć stative spasio gol domaćeg tima. Klikom OVDJE pogledajte tu odbranu. 

Nova sjajna odbrana i ovjera pobjede u sudijskoj nadoknadi. Maguire je uklizao, ali loptu odbio samo na noge protivnika.

Declan Rice je pokupio odbijenu loptu i šutirao, ali lopta danas kraj De Gee jednostavno nije mogla proći. Pogledajte OVDJE

Inače, fudbalsku javnost je prije nekoliko dana šokirala vijest da za De Geu nema mjesta u avionu Španije za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Naime, na širem spisku nema njegovog imena. Na širem spisku od 55 igrača nalazi se ukupno pet golmana, a pored Simona, Rayje i Sancheza rezervne opcije u slučaju da se neko povrijedi od njih će biti Kepa Arrizabalaga i David Soria.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Očito je da je De Geino vrijeme u reprezentaciji Španije završeno dok je Luis Enrique selektor jer on nije bio u početnom sastavu Crvene furije još od 2020. godine kada je branio 90 minuta u porazu od Ukrajine (1:0).

Podsjetimo, De Gea i Enrique nisu u dobrim odnosima još nakon prethodnog EURO-a kada se De Gea žalio na minutažu u nacionalnom timu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.