FOTO: Youtube FK Velež TV

Veliki derbi u narednom kolu Premijer lige

FK Velež objavio sjajan snimak stadiona, gdje će u subotu Rođeni ugostiti HŠK Zrinjski?

Samir Mlaćo
FK Velež još uvijek svoje domaće utakmice igra u Gabeli.

Rođeni su u subotu savladali FK Leotar 1:0, te upisali vrijedna tri boda, a sada ih čeka novi ispit.

Duel sa gradskim rivalom Zrinjskim više je od premijerligaške utakmice, a navijači Veleža nadaju se da će njihovi ljubimci konačno mogu 'srušiti' lidera i aktuelnog prvaka.

Velež je objavio i panoramski snimak stadiona Rođeni nakon radova na promijeni travnjaka, odnosno postavljanju hibridne trave. Već mjesecima dana najavljuju se povratak izabranika Amara Osima u vlastiti dom, no to se nije desilo.

Javili su se novi problemi, te je jasno da je termin prekršen. Ipak, sada se čini da je travnjak potpuno spreman i postavlja se pitanje kada će se Velež vratiti u svoj dom, odnosno da li će se to desiti do zimske pauze u Premijer ligi.

Prema dostupnim informacijama, Velež i Zrinjski će snage odmjeriti u subotu od 13 sati.

Na stadionu Rođeni, u Gabeli ili nekom trećem stadionu nije zvanično poznato. Navodno, sve će se znati danas. Prema svemu sudeći domaćin mostarskog derbija biće Gabela, odnosno stadion Perica Pero Pavlović, a pravo dolaska neće imati gostujući navijači.

FK Velež bi ulaznice prodavao samo za svoje navijače u Mostaru, te bi se tako spriječili mogući incidenti i dolazak navijača Zrinjskog, popularnih Ultrasa.

Ukoliko se meč bude igrao na stadionu Rođeni, što je ipak teško očekivati s obzirom da se i na snimku vidi da svi poslovi na stadionu nisu završeni, navijači Zrinjskog će moći na stadion, s obzirom da pravilo koje kaže da gostujući navijači ne mogu na stadion važi samo za zamjenske stadione.

Velež u gradski derbi ulazi sa šeste pozicije i na svom kontu ima 22 boda, dok je Zrinjski na liderskoj poziciji i ima 33 boda. Nedavno su ova dva tima odmjerila snage Pod Bijelim Brijegom, a Zrinjski je slavio 1:0 sjajnim pogotkom Almira Bekića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rođeni su u posljednjih pet utakmica osvojili deset bodova, dok je Zrinjski osvojio bod više.

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.