Jakirović nakon derbija: "Sve je zbijeno, publika ti je na leđima"
Foto: A. Čaušević

Izjave poslije utakmice na Pecari

Jakirović nakon derbija: "Sve je zbijeno, publika ti je na leđima"

E. Ganibegović

U derbiju 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Pecari su odigravši 1:1 podijelili bodove Široki Brijeg i Zrinjski. Nakon utakmice svoje komentare su dali Sergej Jakirović i Stanko Bubalo.

Trener u stručnom štabu Širokog Brijega, Stanko Bubalo, izuzetno je bio zadovoljan nakon utakmice.

"Pravi hercegovački, bosanskohercegovački derbi gdje je Zrinjski bio malo bolji prvo poluvrijeme. Zrinjski dugo godina igra zajedno, mi smo odolijevali napadima, uspostavili kontrolu i na kraju možemo biti zadovoljni. 

Poveli smo 1:0, trebali smo sačuvati, ali Zrinjski zasluženo nosi bod s Pecare. Ovim putem se moram zahvaliti i mostarskoj i širokobriješkoj publici koja je bila korektna i bila je prava atmosfera", rekao je Bubalo nakon kojeg je riječ dobio trener Zrinjskog Sergej Jakirović:

"Očekivano tvrda utakmica u fantastičnoj atmosferi. Ovo je, čovjek se osjeća i kao igrač i kao trener. Možemo biti ponosni šta smo danas ovdje svi skupa prezentovali.

Čvrsta utakmica, kontrolisali jesmo, falilo je više dubine, okomitosti, ali to pripisujem devetoj utakmici ovaj mjesec. Ovi momci su dali sve od sebe. Imali smo stativu Bilbije u 45. minuti, neće ga gol ovdje, moramo priznati, ali drago mi je da je bio u šansi.

Drugo poluvrijeme smo griješili u predaji, radili neforsirane greške gdje je Široki izlazio i naravno prekid gdje ja tamo i ne vidim šta se događa. Pokazali smo karakter i vratili se nakon toga, imali još par gužvi gdje sam ja vidio neke lopte u golu, ali evo na kraju ne možemo biti nezadovoljni remijem. Imamo bod više i idemo dalje.

Ovdje je specifično igrati. Čini se sve zbijeno, doslovno ti je na leđima publika. Široki Brijeg je dobra momčad i nije slučajno da su na drugom mjestu, da su nam za petama. Ja se nadam da ćemo idući put uspjeti pobijediti i srušiti tu stvarno neugodnu tradiciju", istakao je Jakirović misleći na to da Zrinjski na Pecari nije pobijedio od 2016. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski je i dalje prvi na tabeli sa 33 boda, dok drugoplasirani Široki Brijeg ima 29.

U narednom kolu Zrinjski će u goste Veležu, dok će Široki Brijeg dočekati dobojsku Slogu.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Brazuka
Sve ti smeta. Sta bi da je 30 milja. Sram te bilo. Naviko u Mostaru i kadete. Sram te bilo idi tuci se kabadahijo
7 3
King_Kenny
...zar nije jos suspendovan na 2 godine ovaj street fighter?...
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi