Ofsajd ili ne kod izjednačujućeg pogotka Zrinjskog?

Sporna situacija na Pecari

Ofsajd ili ne kod izjednačujućeg pogotka Zrinjskog?

H. Zilić

Hercegovački derbi gledali smo u 16. kolu Prmeijer lige Bosne i Hercegovine. Široki Brijeg je na Pecari ugostio Zrinjski i utakmica je okončana bez pobjednika rezultatom 1:1. Bilo je dosta uzbuđenja na Pecari, ali i jedna sporna situacija.

Široki je poveo sa 1:0 golom Mašića u 67. minuti sa 1:0.

Zrinjski se brzo oporavio i stigao do izjednačenja u 73. minuti, kada je Jakovljević zatresao mrežu Josipovića, ali ova situacija će se dosta prepričavati.

Nakon centaršuta Bekića, Tičinović je glavom prebacio do Jakovljevića koji je postigao pogodak, no pitanje je da li je bio u dozvoljenoj poziciji. 

Ovu situaciju možete pogledati i na priloženoj fotografiji.

Opis nije dostupan.

Oglasi

Ovome dodajmo da je utakmica odigrana u fenomenalnom ambijentu na Pecari.

Tribine su bile ispunjene, a navijači oba tima su napravili atmosferu za čistu desetuk. Nije bilo incidenata što ja najbitnije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski tako nije uspio prekinuti tradiciju loših rezultata na Pecari. Naime, mostarski tim već šest godina nije pobijedio ovdje, a zanimljivo da ni Nemanja Bilbija nikada nije postigao gol na Pecari iako je najbolji strijelac Premijer lige ikada.

Mostarski klub je i dalje prvi na tabeli sa 33 boda, dok drugoplasirani Široki Brijeg ima 29. U narednom kolu Zrinjski će u goste Veležu, dok će Široki Brijeg dočekati dobojsku Slogu.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Ofsajd realno.Ko je god gledao na Areni ima jedan momenat kad se vidi najbolje.Pola tjela garant je Jakovljević ispred igrača Širokog.
18 3
Brazuka
Čisti ofsajd. Ovo je još jedan dokaz koliko se gura Zrinjski sitnca po sitnica dosta je šutnje a peljto prodana duša zna da je preko beusa došao do Evrope.
13 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi