David Luiz iznenadio Andreasa Pereiru

Napustio klub prije četiri mjeseca, pa zaplakao jer će dobiti medalju koju sanja cijeli život

Endin Čaušević

Flamengo je proteklog vikenda uspio da osvoji Copa Libertadores nakon što je u finalu pobijedio Atletico Paranense sa 1:0, a junak je bio Gabigol koji je zabio jedini pogodak na meču. Nakon utakmice u centru pažnje bio je David Luiz koji je napravio fantastičan potez i na video poziv je pozvao dojučerašnjeg saigrača.

Flamengo je uspio po drugi put u posljednje četiri godine da osvoji titulu prvaka Južne Amerike čime je ovaj brazilski klub pokazao totalnu dominaciju.

Junak je bio Gabigol koji je u sudijskoj nadoknadi zabio pogodak za pobjedu i osvajanje titule i još jednom je bio junak brazilskog kluba. Ova titula se slavila do ranih jutarnjih sati, ali na kraju potez za pamćenje napravio je David Luiz.

Iskusni defanzivac Flamenga je tokom slavlja u svlačionici odlučio da videom pozivom kontaktira Andreasa Pereiru koji je bio njegov dojučerašnji saigrač u brazilskom klubu, ali je ljetos otišao u Fulham.

Pereira je prošle sezone nosio dres Flamenga i prije godinu dana je on bio tragičar u finalu Copa Libertadoresa protiv Palmeirasa u porazu od 2:1 i tada je obećao navijačima da će osvojiti ovaj trofej iduće godine.

Brazilac je bio siguran da ostaje u klubu, ali ljetos je prešao u Fulham nakon što ga je Manchester United prodao. No, obećanje se ispunilo, a njegovi dojučerašnji saigrači to nisu zaboravili.

Luiz je nazvao Pereiru nakon utakmice kako bi i on bio dio njihovog slavlja, a veznjaka Fulhama je takav potez ostavio bez riječi.

Pereira je čak zaplakao jer se vidjelo koliko mu znači što je Flamengo uspio da ponovo postane prvak Južne Amerike nakon prošlosezonskog neuspjeha u finalu gdje je on bio najveći tragičar.

"I ti si šampion brate. Volimo te", rekao je Luiz dojučerašnjem saigraču, a onda je Pereira počeo plakati.

Pereira bi trebao dobiti medalju osvajača Copa Libertadores jer je prije odlaska u Fulham u ovom takmičenju uspio da odigra sedam utakmica, te je zabio jedan gol i upisao jednu asistenciju.

Ovaj 26-godišnjak je u Flamengu proveo godinu dana na posudbi iz Manchester Uniteda, ali se ljetos vratio u Crvene đavole nakon što su ga oni odlučili prodati Fulhamu za deset miliona eura.

U dosadašnjem dijelu sezone pruža odlične partije jer je na 13 mečeva Premiershipa uspio zabiti jedan pogodak i upisati četiri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.