Gabigol je ponovo junak i osvajač Copa Libertadoresa

Odlučio je jedan pogodak

Gabigol je ponovo junak i osvajač Copa Libertadoresa

S. Mlaćo
Južna Amerika ima novog prvaka.

Naime, nogometaši brazilskog Flamenga osvajači su Copa Libertadoresa za 2022. godinu, drugi put u posljednje četiri godine.

Flamengo je sinoć savladao Atletico Paranense rezultatom 1:0, a junak je bio Gabrijel Barbosa u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

Barbosa je bio veliki talenat i nosio je dres Intera, međutim nije se nametnuo pa se odlučio za posudbe u Benficu i Santos. Na kraju je stigao u Flamengo, a zanimljiv da je bio junak i pri trije godine kada je postigao dva pogotka protiv River Plate.

Gosti su od 43. minute imali igrača manje s obzirom da je Pedro Enrike isključen, tačnije dobio je u razmaku od 15 minuta dva žuta kartona.

Flamengo je tako postao prvak nakon 2019. godine, dok je u prethodne dvije godine slavio Palmeiras.

O #M3NGO É TRI! 📸 Marcelo Cortes / CRF

Posted by Clube de Regatas do Flamengo on Saturday, October 29, 2022

Ovaj klub ima respektabilnu momčad s obzirom da za isti nastupaju Arturo Vidal, Felipe Luis, David Luiz..., dok je na klubi Atletica bio legendarni Luis Scolari.

Navijači Flamenga znali su proslaviti novi trofej pa je nastalo veliko slavlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti