Najveći gospodin u kopačkama: Uzeo trofej u ruke, pa zvao radnike koji čiste stadion

Diego im je dao uspomenu za cijeli život

Najveći gospodin u kopačkama: Uzeo trofej u ruke, pa zvao radnike koji čiste stadion

E. Čaušević

Fudbaleri Flamenga prije nekoliko dana su osvojili Kup Brazila nakon što su u finalu pobijedili Corinthians nakon penala na legendarnoj Marakani, a poslije utakmice u centru pažnje bio je iskusni Diego Ribas koji je svojim potezom oduševio fudbalski svijet.

U prvom meču koji se igrao na stadionu Corinthiansa rezultat je bio 0:0, a u revanšu na Marakani nakon regularnih 90 minuta bilo je 1:1, a odmah nakon posljednjeg zvižduka pristupilo se izvođenju penala.

Igrači Flamenga bili su uspješniji u penal seriji i uspjeli su na kraju da osvoje Kup Brazila na oduševljenje navijača ovog kluba.

Međutim, glavna tema nakon finalne utakmice bio je iskusni fudbaler Diego koji nije nastupio na ovom meču, ali je poslije utakmice napravio nešto zbog čega mu se divi cijeli svijet.

Naime, tokom velike proslave Diego je odlučio da uzme trofej u svoje ruke i pozvao je sve radnike zadužene za čišćenje stadiona da mu se pridruže i da naprave fotografiju za pamćenje što se na kraju i desilo.

Ovi radnici su čekali da igrači i navijači Flamenga završe svoje slavlje i bili su svjesni da ih čega dosta posla i čišćenja Marakane, ali Diego im je sigurno svojim potezom itekako uljepšao noć i olakšao sav taj rad koji je bio pred njima.

Oglasi

Potez brazilskog fudbalera je oduševio fudbalski svijet i pokazao je da ima veliko srce, a to što je odvojio minutu svog vremena da pozira sa ovim radnicima je pokazatelj da zaista one najmanje stvari u životu koje napravite mogu ostaviti ogroman trag kod ljudi.

Copa do Brasil: Diego comemora título com funcionários do Maracanã

Diego je dobro poznato ime u svijetu fudbala i pamtimo ga po tome što je u svojoj bogatoj karijeri ostavio veliki trag igrajući u Evropi.

U Evropu je stigao kada je 2004. godine iz Santosa prešao u Porto, a zatim je igrao još za Werder, Juventus, Wolfsburg, Atletico Madrid i Fenerbahče. U Brazil se vratio na ljeto 2016. godine kada je potpisao za Flamengo.

Ovaj 37-godišnjak s Flamengom ima ugovor do kraja ove godine i mnogi vjeruju da bi tada mogao da okači kopačke o klin, ali Diego nije još uvijek pričao na tu temu i otkrivao planove za budućnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi