Mnogo ga cijene

Real spremio iznenađenje za Luku Modrića

Samir Mlaćo
U Realu već prave planove za novu sezonu, a jedno od glavnih pitanja je svakako je status Luke Modrića kojem ugovor ističe na kraju sezone.

Dosta se priča o tome da li će Modrić otići ili ipak ostati među Kraljevima.

Modrić je omiljen kod navijača, a nedavno je najavio da će se od reprezentacije Hrvatske oprostiti nakon Svjetskog prvenstva u Kataru. Ipak, neće reći 'zbogom' nogometu, jasno je da je sjajni vezista kao vino, što pokazuje statistika iz sezona u sezonu.

Cedena Ser navodi da će Modriću biti ponuđen novi jednogodišnji ugovor id a su u Realni veoma optimistični, odnosno vjeruju da će Hrvat pružiti ruku.

Novi ugovor će dobiti i Nijemac Toni Kroos, a upravo o njima je na oproštaju od Reala nedavno govorio Brazilac Casemiro.

"Ekipa ima 25 fudbalera, ali ja moram pričati o njima dvojici. O Modriću i Kroosu. Baš sam uživao igrati fudbal s njima i hvala njima i klubu što su od mene napravili takvog fudbalera. Ispisali smo historiju i zbog toga će ovaj klub uvijek biti najveći na svijetu", rekao je Casemiro koji je karijeru nastavio u Manchester Unitedu.

Luka Modrić se sa Realom osvojio sve što se može osvojiti, bio je i dobitnik Zlatne lopte, a sa reprezentacijom Hrvatske je 2018. godine postao viceprvak svijeta na Mundijalu u Rusiji.

Sinoć je oborio još jedan rekord u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, postao je najstarji igrač koji je bio precizan udarcem sa bijele tačke.

Pogodio je sa 37 godina i 54 dana, a do sada je to bio rekord u vlasnišvu Burak Yilmaz koji je kao igrač Lillea zabio u martu 2022. godine. Turski napadač držao je rekord sa 36 godina i 244 dana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.