Rapsodija Reala i uraganska igra Leipziga za konačan rasplet u grupi F
FOTO: EPA

Liga prvaka - šesto kolo

Rapsodija Reala i uraganska igra Leipziga za konačan rasplet u grupi F

H. Zilić

Grupna faza Lige prvaka završava se večeras. Od 18:45 odigrani su mečevi šestog kola u grupi F nakon kojeg smo dobili konačan rasplet. Sjajna noć je bila za njemački RB Leipzig koji je tako smirio navijače nakon ne baš ubjeldjivog starta sezone u Bundesligi.

U direktnom duelu za drugo mjesto u grupi Leipzig je uraganskom igrom pregazio Shakthar sa 0:4 i stigao do osmine finala Lige prvaka.

Njemačka ekipa u vodstvo je došla u desetoj minuti, Werner je lijepo uposlio Nkunkua koji pogađa za 0:1, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku se očekivala ofanziva ukrajinske ekipe, ali Leipzig je zaigrao još bolje i agresivnije. Nagrada je odmah stigla u 50. minuti, Silva je na asistenciju Simakana pogodio za 0:2.

Nokaut domaćinima ovjerio je Szoboszlai golom u 62. minuti za 0:3, Nkunku je sada bio asistent. Igrala se 68. minuta kada je Kampl asitirao Olmu koji pogađa za ispostavit će se konačnih 0:4.

U drugom meču grupe Real je pregazo Celtic sa 5:1.

Oglasi

Kraljevi su stvari na sovje mjesto postavili veće na startu utakmice U šestoj i 21. minuti dosuđena su dva penala, sigurni realizatori bili su Modrić i Rodrygo za 2:0.

Celtic se mogao vratiti u život u 35. minuti, međutim Juranović je promašio penal i onda u drugom poluvremenu rapsodija aktuelnih prvaka Evrope.

U 51. minuti Asensio pogađa za 3:0 na asistenciju Carvajala, da bi deset minuta kasnije Vinicius Junior pogodio za 4:0, asistent je bio Vlaverde.

Nakon asistencije Valverde upisao i pogodak u 71. minuti, to je bilo za 5:0, asistencija je upisana Lucasu. Do kraja susreta Celtic postiže počasni pogodak preko Jote u 84. minuti za konačnih 5:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real Madrid je pobjednik grupe F sa 13 bodova, drugoplasirani Leipzig ima 12 bodova i ova dva tima idu u osminu finala Lige prvaka.

Shakhtar je završio trećeplasirani sa šest bodova i evropsko proljeće nastavlja u šesnaeestini finala Evropa lige, dok je Celtic završio na posljednjem mjestu u grupi sa dva osvojena boda.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Lagano po 15 titulu.
6 2
Adrian
Bayern po tradiciji bi trebao biti prvi konkurent, ali nesto ih ne vidim lično da mogu Real da ugroze.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi