Foto - EPA

Trijumf Katalonaca

Pobjeda Barcelone u sjeni oproštaja Gerarda Piquea: Legenda s Camp Noua ispraćena ovacijama i suzama

Midhat Šljivak

Barcelona je u 13. kolu La Lige na Camp Nou lagano savladala Almeriju s 2:0, a ovaj susret ostat će upamćen kao posljednji meč karijere čuvenog defanzivca Gerarda Piquea koji je ovacijama ispraćen s prepunog stadiona u Kataloniji.

Barcelona je lagano stigla do pobjede nad Almerijom. Bilo je 2:0 uz golove Ousmanea Dembelea i Frenkieja de Jonga.

Večeras je međutim sve bilo u znaku Gerarda Piquea. Nakon 616 utakmica u dresu katalonskog velikana odlučio je da završi karijeru i ispraćen je ovacijama u 84. minuti kada je u suzama napustio teren.

Barca je očekivano dominirala u ovom meču, a veliku šansu za vodstvo propustio je Robert Lewandowski u sedmoj minuti. Iako je Camp Nou tražio da Pique šutira, Lewa je uzeo loptu i promašio je penal nakon očajnog šuta.

Uzaludna je bila dominacija katalonskog kluba. Redale su se šanse pred golom Almerije, Ferran Torres je propustio nekoliko zicera, a 'veliku šansu u finišu prvog dijela propušta i Dembele koji je promašio prazan gol s nekoliko metara.

Almeria je imala jednu veliku šansu u prvom dijelu. Ipak, Ter Stegen spašava svoj tim i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Barcelona je došla do vodstva. Ousmane Dembele se iskupio za promašaj iz prvog dijela i postiže pogodak za 1:0.

Nastavila je Barca s napadima i nakon ovog gola. Redale su se šanse, a drugi pogodak je stigao u 62. minuti. Frenkie de Jong postiže pogodak za 2:0.

Razlika je do kraja mogla biti i veća. Promašili su Katalonci veliki broj šansi i na kraju je ostalo konačnih 2:0 za Barcelonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S ova tri boda Barcelona je preuzela vrh tabele ispred Real Madrida. Katalonci imaju 34 boda, dva više od Kraljeva koji imaju utakmicu manje.

La Liga, 13. kolo:
Barcelona - Almeria 2:0 (Dembele 48', De Jong 62')

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.