Jedan detalj na Piqueovom videu su svi odmah primijetili, a Laporti je zbog toga najgore

Jasna poruka defanzivca Barcelone

Jedan detalj na Piqueovom videu su svi odmah primijetili, a Laporti je zbog toga najgore

Endin Čaušević

Gerard Pique prije nekoliko dana iznenadio je sve odlukom da završi svoju karijeru i poručio je da će večeras protiv Almerije odigrati svoju posljednju utakmicu u dresu Barcelone. Objavio je video u kojem je sve to saopštio, ali detalj na samom kraju tog videa je već danima glavna tema u Španiji.

Pique s Barcelonom ima ugovor do ljeta 2024. godine i mnogi su i dalje u šoku nakon što je saopštio prije nekoliko dana da završava svoju karijeru jer takvu odluku iskusnog defanzivca niko nije očekivao.

Jasno je da su svemu tome doprinijele i stalne kritike koje Pique dobija na svoj račun zbog nešto lošijih igara u prethodnih nekoliko sezona. Kada je dobio zvižduke na Camp Nou vidjelo se koliko ga je to pogodilo, te je na kraju odlučio da napravi radikalan potez.

Pique je saopštio da završava svoju karijeri i da će večeras protiv Almerije odigrati posljednju utakmicu na stadionu Barcelone, te da će se oprostiti od navijača katalonskog kluba.

Iskusni defanzivac je objavio video na društvenim mrežama putem kojeg je otkrio da napušta Barcelonu što je bilo ogromno iznenađenje, ali čini se i jedina logična odluka u ovom trenutku.

Međutim, video koji je Pique objavio na Twitteru izazvao je dosta pažnje zbog detalja kojeg su mnogi uočili na kraju tog videa.

Oglasi

Naime, Pique je navijačima Barcelone obećao da će se jednog dana sigurno vratiti u klub, ali tu ne bi bilo ništa čudno da nije snimio zanimljiv kadar na legendarnom stadionu dok je govorio tu rečenicu.

Pique je prilikom te poruke gledao ka predsjedničkoj loži na stadionu Camp Nou i na neki način poslao je poruku navijačima da će jednog dana sigurno doći na mjesto predsjednika što mu mnogi predviđaju već neko vrijeme.

"Poznajete me, prije ili kasnije ću se vratiti ovdje", rekao je Pique dok je gledao prema predsjedničkoj loži stadiona Camp Nou.

Navodno, on već razmišlja o predsjedničkoj kampanji i želi da već nakon Joana Laporte preuzme predsjedničku funkciju.

Koliko Pique voli ovaj klub pokazao je najbolje sporazumnim raskidom ugovora i odlukom da Barceloni oprosti sva dugovanja koja imaju prema njemu, a španski mediji pišu da ta cifra iznosi čak preko 30 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pique je s Barcelonom osvojio sve što je mogao, a u klub se vratio 2008. godine nakon što je nekoliko sezona proveo u Manchester Unitedu.

Za Barcu je ukupno u dosadašnjoj karijeri odigrao 615 utakmica i uspio je zabiti 52 gola.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gvardijan
Obzirom da je vrlo uspjesan u nekoliko biznisa i koliko citam u njima ostvaruje dobre rezultate i profit smatram da bi bio i dobar predsjednik.Mada i Laport je dosta dobar jer poslije onog prethodnog koji je cini se namjerno unistio klub dosta je stabilizovao finansijsku situaciju u klubu.
3 0
YouTalkinToMe
Još se riješiti sergi roberta, busketsa i albe, kad već papci neće sami otići, i tek onda mogu sastaviti dobru ekipu.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi