Napadač se nalazi u rodnom gradu, da li će postići dogovor sa Plavima?

Među 10.000 navijača na Grbavici sinoć i potencijalno veliko pojačanje Željezničara

Samir Mlaćo
FK Željezničar je jučer poražen od Borca (1:2), ali jasno je da će Plavi sa Grbavice ostati u borbi za Evropu i nakon zimske pauze.

Za to su im svakako potrebna pojačanja, a na Grbavicu bi tokom pauze mogao stići sjajni napadač Armin Hodžić koji je i ponikao u Dolini ćupova.

Već danima se o tome priča, Hodžić je u Sarajevu i kako saznajemo obavio je određene razgovore sa čelnicima Željezničara.

Postoji velika mogućnost da potpiše ugovor i nema sumnje da bi bio veliko pojačanje za drugi dio sezone. Hodžić bi uskoro mogao i priključiti se treninzima Željezničara, a posljednji angažman imao je u mađarskom Fehervaru.

Nije se naigrao u posljednje vrijeme, iza sebe ima period koji će pokušati da što prije zaboravi, a 'novi početak' mogao bi biti tamo gdje ga mnogo cijene i poštuju, čega je sigurno svjestan.

Hodžić je sinoć pratio sa zapadne tribine duel Željezničara i Borca, a da li će uskoro obući dres Željezničara ostaje da se vidi.

Ovaj 27-godišnji napadač ponikao je na Grbavici, zatim otišao u Liverpool, a kasnije nosio i dres zagrebačkog Dinama, te turske Kasimpase. Nakon epizode u Mađarskoj, vratio se u Sarajevo, svjestan da više i nema prostora za greške u karijeri.

Hodžić je bio i omladinski reprezentativac naše zemlje, a u 14 navrata nosio je dres A reprezentacije. Postigaoje tri pogotka, pa se očekivalo da će napraviti mnogo uspješniju karijeru.

FK Željezničar je ove sezone postigao 23 pogotka, Plavi se itekako muče u realizaciji, što je potvrđeno i sinoć, a dolazak Hodžića bio bi mogući 'lijek' za takvu situaciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Po četiri pogotka za Željezničar ove sezone postigli su Joseph Amoah i Semir Štilić, tri su dodali Hamza Gasal, te vezista Armin Hodžić i Dženan Haračić. Prvi napadač Plavih sa Grbavice Dženis Beganović u dosadašnjem dijelu prvenstva nije se upisao u listu strijelaca u Premijer ligi.

U Željezničaru će sigurno ubrzo krenuti u potragu za pojačanjima, a to se svakako odnosi na poziciju napadača, lijevog beka, ali i u veznom redu te na krilnim pozicijama gdje su skoro bez rezervnih opcija za sjajnog dvojca Santos – Amoah.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.