Navijači su najveća snaga Željezničara, scene poslije poraza od Borca su rekle dovoljno

Velika podrška kroz cijelu sezonu

Navijači su najveća snaga Željezničara, scene poslije poraza od Borca su rekle dovoljno

Samir Mlaćo
Vatreno je večeras bilo na Grbavici. Željezničar je ugostio banjalučki Borac, a gosti su slavili 2:1.

Na terenu je bilo mnogo varnica, prekida, te smo vidjeli i veliko nezadovoljstvo domaćih na suđenje Luke Bilbije.

Navijači Borca već po dolasku došli u sukob sa domaćim navijačima, doduše bez fizičkog kontakta, ali policija je brzo reagovala i goste vratila kući nakon samo par minuta provedenih na stadionu.

Pjesma navijača Željezničara nije prestajala ni poslije meča, a nogometaši domaćeg tima ispred južne tribine i pored poraza dobili su aplauze vjernih navijača.

Time su pokazali da su zadovoljni partijom, te polusezonom koja se bliži kraju. Ovako je to izgledalo.

 Nakon meča trener Željezničara Edis Mulalić žestoko je prokomentarisao suđenje Luke Bilbije.

Oglasi

 “Najodvratnija utakmica. Vodio sam par ovakvih utakmica u ovoj ligi i ligi susjedne zemlje, ali ovo je najodvratnija. To nema veze sa fudbalom, pogotovo drugo poluvrijeme. To je strašno. Borac je kvalitetan dovoljno, a ja da sam ovako zaštićen bježao bih svima 12 bodova, možda 15. Razočaran sam. Čujem da je drugi gol ofsajd, ofsajd je ofsajd, nema mali. Imaju slike. Čitava dužina tijela je u ofsajdu. Kome da se žališ sada. Neću plakati. Kome? Kolegi čestitam. Ne smije niko ovo spomenuti, kako bolan? Nevjerovatno. Crveni karton je bio preloman, mi bismo dobili glat da smo ostali svi. Čestitam kolegi, da Bog da bio prvak sa svojim Borcem“, kazao je Mulalić.

Crveni karton je čini se regularan, pogodak poništen je čini se regularno poništen. Mulalić je kazao da je Borac zaštićen, te opet se dotakao gola Borca sa 2:1 o kojem će se sigurno pričati u narednim danima.

“Neću o tome kako je zaštićen Borac. Sad trebamo da se pravimo budale jel? Jel ofsajd zaštita Borca? Jeste. Crveni nisam vidio, neću komentarisati. Cocin faul nisam vidio, ali neću da komentarišem. Ofsajd jesam, to je 1:1“.

Da li su igrači podlegli atmosferi, pritisku?

“Nas ni najveći optimista nije tu očekivao. Treće smo mjesto, borba za sami vrh... Noge se tada svežu malo, ali mislim da je bilo 'pata pata' prvo poluvrijeme. Imali smo problema u sredini, Borac je stajao široko, a mi između. Kolega neće da komentariše suđenje, ali teško je biti miran. Živimo od toga. Kako ostati miran? To onda nema veze sa fudbalom. Na poluvremenu smo rekli igračima da se skoncentrišu, ali ne možeš ostati imun", rekao je Mulalić.

Dodao je da njegov tim je limitiran, te da ima vrlo malo opcija na klupi, što je kaže bilo vidljivo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dotakao se i narednog kola te odgođenog vječitog derbija.

 "Koga zanima moje mišljenje? Nikoga. Nigdje na svijetu nisam vidio da recimo Borac na kraju ima utakmica više od mene. Kako to? Nebitan je derbi. Da li je to ok? Zaključena godina, ide se u narednu godinu, a mi nemamo isti broj utakmica. To se nikada nije desilo u Premijer ligi. Tražim informaciju od vas. Pogledajte, bilo gdje na svijetu. Nevjerovatno", dodao je Mulalić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi