Bayern igra protiv PSG-a

Izrazi lica Salihamidžića i Kahna najbolje pokazuju šta misle o današnjem žrijebu Lige prvaka

Endin Čaušević

Žrijeb osmine finala Lige prvaka koji je danas održan u Nyonu donio nam je mnogo uzbuđenja i nekoliko odličnih parova, a prije svega tu se izdvajaju PSG i Bayern koji su izvučeni na samom kraju, a reakcija Hasana Salihamidžića i Olivera Kahna sve govori šta misle o svom narednom protivniku.

Grupna faze Lige prvaka donijela nam je nekoliko fantastičnih duela, ali i velikih iznenađenja jer su Barcelona i Juventus na kraju ostali bez plasmana u narednu rundu ovog takmičenja.

Sada nam slijedi pauza koja će trajati više od tri mjeseca, a osmina finala Lige prvaka igrat će se tek sredinom februara.

U Nyonu je danas održan žrijeb parova za osminu finala i već sada je jasno da nas početkom iduće godine očekuje nekoliko spektakularnih okršaja.

Voljom žrijeba u Nyonu odlučeno je da se u osmini finala Lige prvaka sastaju: Leipzig - Manchester City, Club Brugge - Benfica, Liverpool - Real Madrid, Milan - Tottenham, Frankfurt - Napoli, Borussia Dortmund - Chelsea, Inter - Porto i PSG - Bayern.

I tokom izvlačenja parova bilo je veoma zanimljivo, a najveći derbi za mnoge će biti okršaj PSG-a i Bayerna koji su među glavnim favoritima za osvajanje ovog trofeja.

Svi parovi osmine finala Lige prvaka

Ovaj duel nas je dočekao na samom kraju žrijeba kao posljednji par i jasno je da ni u taboru PSG-a, ali ni Bayerna ne mogu biti baš zadovoljni s protivnikom kojeg su dobili već u osmini finala.

Kamere su na kraju snimile i reakciju čelnika njemačkog kluba Hasana Salihamidžića i Olivera Kahna na kojima se jasno vidjelo da nisu baš zadovoljni činjenicom da su za protivnika dobili PSG.

Kao i obično na rasporedu će biti dvije utakmice u osmini finala, a prvi mečevi očekuju nas 14. i 15., odnosno 21. i 22. februara iduće godine, dok su revanš utakmice na rasporedu 7. i 8., odnosno 14. i 15. marta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sve utakmice će počinjati u terminu od 21 sat, a UEFA je već potvrdila da će žrijeb za četvrtfinale, polufinale i finale biti održan odmah nakon osmine finala, odnosno u petak 17. marta iduće godina u Nyonu.

Podsjećamo, finale Lige prvaka za ovu sezonu će se igrati u Istanbulu 10. juna iduće godine na Ataturk stadionu gdje je 2005. godine odigrano legendarno finale između Liverpoola i Milana. Titulu prvaka Evrope ove sezone brani Real Madrid.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.