Čeka nas pravi spektakl: Poznati parovi osmine finala Lige prvaka!

Žrijeb održan u Nyonu

Čeka nas pravi spektakl: Poznati parovi osmine finala Lige prvaka!

E. Čaušević

U Nyonu je danas održan žrijeb parova osmine finala Lige prvaka i dobili smo nekoliko odličnih duela u ovoj fazi takmičenja koja nas očekuje početkom iduće godine.

Grupna faza Lige prvaka se završila dosta ranije nego što je to inače slučaj, a naravno glavni razlog za to je Svjetsko prvenstvo u Kataru koje počinje za manje od dvije sedmice.

Ljubitelji fudbala mogli su da uživaju u mečevima grupne gaze gdje smo gledali zaista mnoštvo sjajnih okršaja i vidjeli već sada nekoliko senzacija koje se nisu očekivale u ovoj fazi takmičenja.

Naravno, to su ispadanja Barcelone i Juventusa koji će svoj put nastaviti u Evropskoj ligi, a žrijeb za ovo takmičenje je na rasporedu u 13 sati.

Kao i obično prvo je na rasporedu bio žrijeb Lige prvaka i to za mečeve osmine finala koja nas očekuje nakon duge zimske pauze, a već sada znamo da nas čeka nekoliko zaista spektakularnih okršaja.

U grupi nositelja bili su danas Bayern, Benfica, Chelsea, Manchester City, Napoli, Porto, Real Madrid i Tottenham, dok su nenositelji bili Club Brugge, Borussia Dortmund, Frankfurt, Inter, Leipzig, Liverpool, Milan i PSG.

Oglasi

Voljom žrijeba u Nyonu odlučeno je da se u osmini finala Lige prvaka sastaju: Leipzig - Manchester City, Club Brugge - Benfica, Liverpool - Real Madrid, Milan - Tottenham, Frankfurt - Napoli, Borussia Dortmund - Chelsea, Inter - Porto i PSG - Bayern.

Opis nije dostupan.

Treba istaći da ekipe iz iste države nisu mogle da se sastanu u ovoj fazi takmičenja, te također nisu mogle se sastati ekipe koje su bile u istoj grupi u prvoj fazi Lige prvaka.

Kao i obično na rasporedu će biti dvije utakmice u osmini finala, a prvi mečevi očekuju nas 14. i 15., odnosno 21. i 22. februara iduće godine, dok su revanš utakmice na rasporedu 7. i 8., odnosno 14. i 15. marta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sve utakmice će počinjati u terminu od 21 sat, a UEFA je već potvrdila da će žrijeb za četvrtfinale, polufinale i finale biti održan odmah nakon osmine finala, odnosno u petak 17. marta iduće godina u Nyonu.

Podsjećamo, finale Lige prvaka za ovu sezonu će se igrati u Istanbulu 10. juna iduće godine na Ataturk stadionu gdje je 2005. godine odigrano legendarno finale između Liverpoola i Milana. Titulu prvaka Evrope ove sezone brani Real Madrid.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1613662710
Auu Real i Bayern u ovakoj ranoj fazi ispadaju
8 15
Adrian
Znaci odma PSG i Liverpool ispadaju.
12 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi