Već je bio otpisan

Salihamidžić ni sanjao nije kakav problem će mu taj čovjek napraviti: U kontaktu smo, zna šta želimo

Endin Čaušević

Kamerunski napadač Eric Maxim Choupo-Moting kao grom iz vedra neba pojavio se prije nekoliko sedmica u prvom sastavu Bayerna, a šansu koju mu je dao Julian Nagelsmann iskoristio je na savršen način iako sigurno ni sam nije očekivao da će igrati na baš takvom nivou.

Choupo-Moting s Bayernom ima ugovor do kraja sezone i mnogi su bili sigurni da će napustiti klub narednog ljeta jer nije bilo govora o tome da će mu ponuditi nastavak saradnje, ali nakon fantastičnih igara u prethodnim mečevima situacija se drastično promijenila.

Ovaj 33-godišnjak je dobio neočekivanu priliku jer je Nagelsmann shvatio da je njegovom timu potreban pravi napadač i da je tako njegova ekipa dosta efikasnija što se ispostavilo tačnim.

Međutim, niko nije očekivao da će Choupo-Moting zablistati na takav način jer je uspio da zabije čak deset golova na svega 14 mečeva u svim takmičenjima.

Kamerunac je u nizu od sedam uzastopnih mečeva na kojima je uspio postići pogodak, te je čak devet puta zatresao mrežu protivnika u tim utakmicama i pokazao je da itekako zaslužuje mjesto u prvom timu Bayerna.

Svojim odličnim igrama njegov status se itekako promijenio u minhenskom klubu zbog čega se u posljednje vrijeme sve više priča o tome da bi mu Bayern trebao dati novi ugovor.

Također, pojavile su se špekulacije da bi Choupo-Moting na zimu mogao da napusti Allianz Arenu ako ne dobije novi ugovor i potpiše za Manchester United, ali kako stvari stoje to se neće desiti.

Čelnici Bayerna su odlučili da reaguju nakon svega i napravili su prvi potez i pokazali da su spremni početi pregovore s ovim napadačem oko novog ugovora što je potvrdio danas i Hasan Salihamidžić koji sigurno ni sanjao nije da će se na kraju morati boriti da Choupo-Moting ostane na Allianz Areni.

"Voljeli bismo da ga zadržimo u klubu. Imamo dobar odnos s njegovim agentom. Dogovorili smo sastanak i spremili ponudu i vidjet ćemo da li će ona biti za njega zadovoljavajuća. On je postao važan igrač naše ekipe i želimo da ostane", rekao je Brazzo i dodao.

"Da li je sretan ovdje? Pa, znam da jeste. S njim sam često u kontaktu i dosta razgovaramo i znam da mu je lijepo u Minhenu i da je sretan u Bayernu. Nadamo se da ćemo na kraju postići dogovor".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Choupo-Moting je najbolji dokaz koliko se preko noći stvari mogu promijeniti jer su ga u Bayernu već svi otpisali i čekali su samo da mu istekne ugovor i da napusti klub, ali njemu je bila dovoljna samo jedna šansa da pokaže da zaslužuje mjesto u prvom sastavu.

Kamerunac je bio rezerva Robertu Lewandowskom dvije sezone, te je takvu ulogu ranije imao i u PSG-u, ali je pokazao da može dosta više od toga i može se reći da je trenutno u najboljoj životnoj formi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.