Izrazi lica Salihamidžića i Kahna najbolje pokazuju šta misle o današnjem žrijebu Lige prvaka

Bayern igra protiv PSG-a

Izrazi lica Salihamidžića i Kahna najbolje pokazuju šta misle o današnjem žrijebu Lige prvaka

E. Čaušević

Žrijeb osmine finala Lige prvaka koji je danas održan u Nyonu donio nam je mnogo uzbuđenja i nekoliko odličnih parova, a prije svega tu se izdvajaju PSG i Bayern koji su izvučeni na samom kraju, a reakcija Hasana Salihamidžića i Olivera Kahna sve govori šta misle o svom narednom protivniku.

Grupna faze Lige prvaka donijela nam je nekoliko fantastičnih duela, ali i velikih iznenađenja jer su Barcelona i Juventus na kraju ostali bez plasmana u narednu rundu ovog takmičenja.

Sada nam slijedi pauza koja će trajati više od tri mjeseca, a osmina finala Lige prvaka igrat će se tek sredinom februara.

U Nyonu je danas održan žrijeb parova za osminu finala i već sada je jasno da nas početkom iduće godine očekuje nekoliko spektakularnih okršaja.

Voljom žrijeba u Nyonu odlučeno je da se u osmini finala Lige prvaka sastaju: Leipzig - Manchester City, Club Brugge - Benfica, Liverpool - Real Madrid, Milan - Tottenham, Frankfurt - Napoli, Borussia Dortmund - Chelsea, Inter - Porto i PSG - Bayern.

I tokom izvlačenja parova bilo je veoma zanimljivo, a najveći derbi za mnoge će biti okršaj PSG-a i Bayerna koji su među glavnim favoritima za osvajanje ovog trofeja.

Oglasi

Svi parovi osmine finala Lige prvaka

Ovaj duel nas je dočekao na samom kraju žrijeba kao posljednji par i jasno je da ni u taboru PSG-a, ali ni Bayerna ne mogu biti baš zadovoljni s protivnikom kojeg su dobili već u osmini finala.

Kamere su na kraju snimile i reakciju čelnika njemačkog kluba Hasana Salihamidžića i Olivera Kahna na kojima se jasno vidjelo da nisu baš zadovoljni činjenicom da su za protivnika dobili PSG.

Kao i obično na rasporedu će biti dvije utakmice u osmini finala, a prvi mečevi očekuju nas 14. i 15., odnosno 21. i 22. februara iduće godine, dok su revanš utakmice na rasporedu 7. i 8., odnosno 14. i 15. marta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sve utakmice će počinjati u terminu od 21 sat, a UEFA je već potvrdila da će žrijeb za četvrtfinale, polufinale i finale biti održan odmah nakon osmine finala, odnosno u petak 17. marta iduće godina u Nyonu.

Podsjećamo, finale Lige prvaka za ovu sezonu će se igrati u Istanbulu 10. juna iduće godine na Ataturk stadionu gdje je 2005. godine odigrano legendarno finale između Liverpoola i Milana. Titulu prvaka Evrope ove sezone brani Real Madrid.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Kahn govori našem Brazzi yebat će nas arapi sa svojim runjavim tijelima i runjavim čunama.Al obrezane su to je plus...bar bi trebale biti hehe
1 5
King_Kenny
...ne kesla se Haso kao kad su Villarreal izvukli...
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije