Izrazi lica sve govore: Kahn nije mogao biti iskreniji kada su ga pitali šta misli o žrijebu

Bayern protiv PSG-a

Izrazi lica sve govore: Kahn nije mogao biti iskreniji kada su ga pitali šta misli o žrijebu

E. Škorić

U posljednjih pet godina tri puta je Bayern za rivala u Ligi prvaka dobijao ekipu PSG-a, pa nije ni čudo što su zabrinuto djelovali Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić danas tokom žrijeba kada su saznali protivnika u osmini finala.

Okršaji prvaka Njemačke i Francuske bit će prava poslastica na proljeće i najpraćenije utakmice uz duele Real Madrida i Liverpoola. Bayern je dobio tri od posljednjih pet duela sa Parižanima.

Parižani su dvaput trijumfovali, a u posljednjem susretu ovih timova, u sezoni 2020./2021., u četvrtfinalu su izbacili Bavarce . Ipak, Bayern je dobio najvažnije susrete dosad, kada je 2020. bio bolji u finalu Lige prvaka (1:0).

Kako god, biće ovo okršaj najvećih timova današnjice i teško je dati bilo kakvu prognozu, a Kahn je zaista djelovao zabrinuto, da bi novinarima kasnije rekao:

"PSG? Mislim da je to naša sudbina. Bit će sjajnih utakmica, sastaju se najbolji na svijetu. Ali još je daleko do toga. Teško je sada reći kako će te utakmice izgledati", poručio je Kahn.

"PSG ima vrlo uravnoteženu ekipu između napada, sredine i odbrane. Oni su igrači svjetske klase, vrlo iskusni, ali i mi smo takvi. To su dvije ekipe koje su u samom vrhu evropskog nogometa", poručio je.

Oglasi

Prve utakmice 1/8 finala Lige prvaka na rasporedu su 14. i 15. februara te 21. i 22. februara. Uzvrati će se odigrati 7. i 8. marta te 14. i 15. marta 2023. godine.

Voljom žrijeba u Nyonu odlučeno je da se u osmini finala Lige prvaka sastaju: Leipzig - Manchester City, Club Brugge - Benfica, Liverpool - Real Madrid, Milan - Tottenham, Frankfurt - Napoli, Borussia Dortmund - Chelsea, Inter - Porto i PSG - Bayern.

Treba istaći da ekipe iz iste države nisu mogle da se sastanu u ovoj fazi takmičenja, te također nisu mogle se sastati ekipe koje su bile u istoj grupi u prvoj fazi Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sve utakmice će počinjati u terminu od 21 sat, a UEFA je već potvrdila da će žrijeb za četvrtfinale, polufinale i finale biti održan odmah nakon osmine finala, odnosno u petak 17. marta iduće godina u Nyonu.

Podsjećamo, finale Lige prvaka za ovu sezonu će se igrati u Istanbulu 10. juna iduće godine na Ataturk stadionu gdje je 2005. godine odigrano legendarno finale između Liverpoola i Milana. Titulu prvaka Evrope ove sezone brani Real Madrid.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Joooj, priča svaki novembar ista, PSG ovo PSG ono, zabrinut Carlo, zabrinut Khan, i onda podereš PSG-a isto siroče napolitanku.
5 0
Adrian
Lagan posao za Bayern.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi