Jasan je komentar

Piqueov posljednji potez kao igrača Barcelone Lewandowski nikad neće zaboraviti

Admin Čaušević

I dok bi drugim bilo potpuno svejedno sa Gerardom Piqueom to nije slučaj što najbolje govori koliko mu je stalo do Barcelone bez obzira što odlazi u penziju.

U prvom poluvremenu utakmice Osasuna - Barcelona dva žuta kartona dobio je Robert Lewandowski te mu je sudija Gil Manzano poslao put u svlačionicu.

Drugu javno opomenu dobio je nakon što je u skoku laktom udario jednog od igrača Osasune te ga je španski arbitar isključio.

Mnogi su ostali u čudu zbog ove odluke te nema sumnje da će biti kritika na račun sudijskog kriterija i može se reći sporne odluke odličnog sudije.

Na poluvremenu je i reagovao Gerard Pique koji je večeras po posljednji put u zapisniku kao profesionalni fudbaler.

Čim je Manzano odsvirao poluvrijeme Pique je prišao sudiji te mu je počeo prigovarati zbog njegovih odluka. Prijetio mu je prstom na terenu, a zatim i tunelu.

"Znaš li ti koga si isključio?", navodno je pitao iskusni štoper Manzana što dovoljno govori kakvo mišljenje o Lewandowskom ima Pique.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na kraju je sudiji prekipjelo zbog žestokih prigovora Piquea pa ga je isključio. Šta se dešavalo pogledajte ovdje.

Španski defanzivac je prije nekoliko dana u meču sa Almerijom prepustio i izvođenje Lewandowskom, ali se Pique nije proslavio jer je šutirao pored gola.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.