Bili su kao braća, opijali se do sitnih sati, razdvojile su ih žene: Jedan tone, a drugi ni da čuje!

Dijelili su svlačionicu više od deset godina

Bili su kao braća, opijali se do sitnih sati, razdvojile su ih žene: Jedan tone, a drugi ni da čuje!

Admin Čaušević

Čudni su gospodnji putevi pogotovo kada se neki muškarac zaljubi i odabere svoju životnu saputnicu. Ponekad djevojke ili suprue jako znaju uticati na život svog partnera pa i uništiti dugogodišnje prijateljstvo. 

Nekada su bili kao braća. Radovali se zajedno na terenu, a van terena uživali u noćnim provodima. Bilo je to u vrijeme kada je svlačionica evropskog velikana djelovala ujedinjenija kao nikad. Radi se o vrlo vjerovatno najboljoj generaciji u historiji fudbala.

Lionel Messi je jako volio da se zabavi i opusti u društvu svojih bivših saigrača u Barceloni. Na internetu se mogu pronaći zaista vrlo rijetke fotografije sjajnog Argentinca kako uživa u noćnom provodu.

Bilo je to uglavnom dok nije postao otac i dok nije stupio u bračne vode za izabranicom Antonellom Roccuzzo s kojom se poznaje od djetinjstva i koja mu je porodila trojicu sinova, Thiaga, Matea i Cira.

  
Messi i Pique sa Shakirom na jednoj od pijanki

U noćnim provodima Messi je uživao sa tadašnjim igračima Barcelone. Od svih se istakao Gerard Pique, čovjek koji tone ka dnu, a čuveni Argentinac ne želi ni da čuje za to.

Pique se prije nekoliko dana oprostio od fudbala, jednostavno se nije mogao nositi sa svim pritiskom s kojim se suočava u posljednje vrijeme te je odlučio da digne sidro.

Oglasi

Višemjesečni problemi vezanim sa raskid sa Shakirom, kritike zbog veze sa novom djevojkom, visoka plata u Barceloni, loše igre na terenu. Pique se sve sastalo i odlučio je da se penzioniše.

  
Messi i Pique su dugo godina bili saigrači u Barceloni 

I dok su se Piquea oprostili praktično svi bivši i sadašnji saigrači, pa čak i Sergio Ramos koji ga nije uopšte "mirisio", Messi šuti te i dalje ignoriše oproštaj štopera Barcelone.

L'Equipe je objavio vijest kako je Messijeva služba za odnose sa javnošću tražila od fudbalera da oprosti od Piquea putem društvenih mreža, ali je to zvijezda PSG-a odbila.

Da Messi ne želi ni da čuje za Piquea najbolje govori činjenica da se Messi ljetos oprostio od Andera Herrere s kojim je svlačionicu dijelio samo sezonu kada je veznjak otišao iz PSG-a.

Kao glavni razlog za raskol Piquea i Messija spominje se i taj da Antonella nikada nije prihvatila Shakiru sve zbog toga što je štoper ostavio njenu prijateljicu Nuriju Tomas te otišao sa kolumbijskom pjevačicom s kojom je uslijedio raskid 10-ak godina kasnije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada je Messi otišao s Nou Campa Shakira se nije oprostila ni sa fudbalerom ni sa Antonellom ni sa njenom djecom, a Argentinnac i njegova porodica to sigurno nisu zaboravili.

Na kraju je Pique raskinuo i sa Shakirom, ali i ostao bez prijatelja jer mu navodno Messi i dalje zamjera zato što je svlačionicom širio glasine da Barcelona ništa neće izgubiti odlaskom čarobanjaka iz Rosarija. Vrijeme je pokazalo suprotno.

Top Komentari

DadiG
Pa čovjek se mora potruditi da napiše nešto ovako glupo
5 0
user1666374721
Ništa od navedenog nije razlog zahlađenja odnosa ,Messi mu nije oprostio što je Pique stalno prdio,bio je krajnje prost, a Messi je gospodin čovjek.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi