U posljednjoj noći kao profesionalni fudbaler Pique je osjetio svu surovost modernog fudbala!

Sve je posao, nema emocija

U posljednjoj noći kao profesionalni fudbaler Pique je osjetio svu surovost modernog fudbala!

Admin Čaušević

Da je fudbal više posao nego igra na svojoj koži je najbolje osjetio Gerard Pique i to svojoj posljednjoj noći kao profesionalni fudbaler.

Barcelona u 14. kolu La Lige gostuje Osasuni i to će biti posljednji meč u kojem će se Pique naći u zapisniku. Profesionalni fudbal prestaje igrati nakon skoro dvije decenije.

Za Barcelonu je ovo posljednji meč prije Svjetskog prvenstva, a trener Xavi Hernandez je na neki način pokazao da u modernom fudbalu nema mjesta za emocije i prijateljstvo, već da je sve posao.

Iako nije omiljen među navijačima Barcelone nema sumnje da je Pique u prošlosti mnogo zadužio Blaugranu, igrao je u zlatnoj generaciji i sigurno je među najboljim defanzivcima ikada koji su nastupali za taj klub.

Dugo godina je dijelio svlačionicu sa Xavijem, bili su i bliski prijatelji, poznaju se u dušu, međutim kada je u pitanju posao to sve pada u vodu.

Pokazalo se to i pred meč sa Osasunom kada je Xavi odlučio Piquea ostaviti na klupi i prema nekim informacijama mu uopšte neće davati priliku za igru.

Oglasi

Tako bi se vrlo lako moglo desiti da Pique svoj posljednji meč u karijeri praktično provede na klupi, a dojam je da je u Pamplonu došao na izlet.

Ovaj 35-godišnjak se od Nou Campa oprostio sa suzama u očima prije nekoliko dana kada je Barcelona za vikend pobijedila Almeriju sa sigurnih 2:0.

"Želim se zahvaliti svima - saigračima, stručnom štabu svima u klubu. Hvala vam na svemu. Ponekad se ljubav iskaže odlaskom", poručio je tada legendarni štoper.

[twitter]https://twitter.com/PrincipePiquee/status/1590071201158025216[/twitter]

Špekuliše se da je Pique praktično natjeran da završi karijeru jer je trpio ogroman pritisak zbog visoke plate i količine novca kojeg mu je dužna Barcelona i na kraju je odlučio da se oprosti od fudbala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona bivešm reprezentativcu Španije duguje nevjerovatnih 80 miliona eura od ugovora kojih se odricao prethodnih sezona u korist kluba koji je bio u izuzetno teškoj situaciji.

Međutim, Pique neće uzeti kompletan iznos. On je zatražio samo isplatu 30 miliona eura koje su ostali dužni dogovorom o odloženom plaćanju ugovora te će klubu oprostiti čak 50 miliona eura kojih se odrekao smanjenjem primanja, iako je imao dogovor da će mu i oni naknadno biti isplaćeni.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bernadetta
Dobro došli na najbolji seks sajt za upoznavanje - - - Hot24.pw
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi