Ogromna radost

Zvučno ime ostalo bez Mundijala, sreći njegove djece nije bilo kraja

Admin Čaušević

Neka zvučna imena propustit će Svjetsko prvenstvo u Kataru što zbog povreda što zbog odluke selektora. I dok bi mnogi tugovali zbog toga, nekim je to predstavljalo beskrajnu radosti. 

Na Mundijalu u Kataru neće biti Lucasa Dignea, iskusnog francuskog lijevog beka koji je minulog vikenda postigao fenomenalan gol iz slobodnjaka.

Digne je bio sjajan u pobjedi Aston Ville protiv Manchester Uniteda, ali njegov prelijep gol nije bio dovoljan za poziv na Mundijal.

Didier Deschamps je u srijedu navečer objavio dugo očekivani spisak na kojim se nije našlo ime i prezime 29-godišnjeg defanzivca.

[/twitter]

I dok bi mnoge to bacilo u očaj, u Digneovoj porodici se desilo suprotno jer njegova djeca nisu mogla sakriti radost što im tata neće ići u Katar.

"Tata ostaje sa nama, tata ostaje sa nama", pjevali su vidno raspoložene djeca francuskog fudbalera Isaho i Inaya.

Zatim se uključila Digneova suprugra Tiziri Digne koja je svojoj djeci otkrila da će sada ići na dugi porodični odmor.

Digne je do sada skupio 46 nastupa za Francuze, a nastupio je na samo jednom Mundijalu i to onom 2014. godine u Brazilu. U Rusiju kada su Trikolori postali prvaci svijeta nije putovao.

Defanzivac Aston Ville nije jedini koji je izostao sa spiska pošto u Katar neće putovati između ostalih i lijevi bek Reala Ferland Mendy te Jonathan Clauss koji igra desnog beka.

Podsjećanja radi, spisak Francuske koja će igrati u grupi sa Australijom, Danskom i Tunisom izgleda ovako:

Golmani: Areola (West Ham), Lloris (Tottenham), Mandanda (Rennes).

Odbrana: L. Hernandez (Bayern , T. Hernandez (Milan), Kimpembe (Paris Saint-Germain), Konate (Liverpool), Kounde (Barcelona), Pavard (Bayern), Saliba (Arsenal), Upamecano (Bayern), Varane (Manchester United).

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vezni red: Camavinga (Real Madrid), Fofana (Monaco), Guendouzi (Marseille), Rabiot (Juventus), Tchouameni (Real Madrid), Veretout (Marseille).

Attaccanti: Benzema (Real Madrid), Coman (Bayern), Dembele (Barcelona), Giroud (Milan), Griezmann (Atletico Madrid), Mbappe (Paris Saint-Germain), Nkunku (RB Leipzig).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.