Carlo Ancelotti donio vijesti koje je čekalo pola svijeta
Karim Benzema će igrati na Svjetskom prvenstvu.

Trener Reala o Benzemi

Carlo Ancelotti donio vijesti koje je čekalo pola svijeta

E. Ganibegović

Svjetsko prvenstvo se bliži, odnosno počinje za 11 dana. Situacija s Karimom Benzemom je napeta, a sada je vijesti o njemu donio njegov trener u klubu, Carlo Ancelotti.

Selektor reprezentacije Francuske Didier Deschamps večeras u 20 sati objavit će imena igrača koja će braniti boje francuske zastave na predstojećem Svjetskom prvenstvu.

Briga za mnoge je Karim Benzema. Posljednji osvajač Zlatne lopte muku muči s povredama i na mnogo utakmica ove sezone nije mogao pomoći Real Madridu.

Ipak, trener Kraljeva Carlo Ancelotti donosi dobre vijesti za sve navijače aktuelnog prvaka svijeta.

"Benzemin nastup na Svjetskom prvenstvu nije upitan. Uznemirenje za Francuze može biti što će na Svjetsko prvenstvo otići bez utakmica. Meni je smetalo što nije mogao pomoći momčadi, pokušao je biti dostupan, ali nije mogao", rekao je Ancelotti.

Dva dana nakon otvaranja završnog turnira u Kataru, Francuska će 22. novembra igrati u svojoj prvoj utakmici protiv Australije.

Za ovu utakmicu, međutim, izbornik Didier Deschamps ne zna hoće li moći računati na usluge Karima Benzeme, koji je još uvijek povrijeđen. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

  
Karim Benzema je na Svjetskom prvenstvu posljednji put nastupio 2014. godine u Brazilu. 

Stručni štab reprezentacije Francuske nada se oporavku napadača za dvoboj s Danskom koji je na rasporedu 26. novembra i koji bi mogao biti i odlučujući za prvo mjesto u grupi.

Podsjetimo, osim Francuske, Danske i Australije, u grupi se još nalazi i Tunis koji je definitivno autsajder.

Top Komentari

Klicko
Pa jači su bez panja benzeme!Giroud izmislio fudbal za njega
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi